Događaji

600 milijuna kuna

Koncem lipnja Javni poziv za nastavak sufinanciranja energetske obnove obiteljskih kuća

Koncem lipnja Javni poziv za nastavak sufinanciranja energetske obnove obiteljskih kuća
Robert Anic/PIXSELL

Do kraja godine, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost putem javnih poziva i natječaja građanima i gospodarstvu planira dodijeliti više od 600 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

„Nakon što su uslijed posebnih mjera zbog pandemije koronavirusa programi bili na čekanju, tijekom lipnja Fond i službeno nastavlja sa svim planiranim aktivnostima. Novi nacionalni javni pozivi uglavnom se odnose na programe energetske učinkovitosti.“ najavio je direktor Fonda Siniša Kukić.

Očekuje se nastavak sufinanciranja energetske obnove obiteljskih kuća, nakon što je Vlada RH donijela Izmjene i dopune tog programa. Javni poziv sa svim uvjetima sufinanciranja biti će objavljen krajem lipnja, a građani će za prikupljanje i izradu potrebne dokumentacije imati vremena tijekom ljeta jer će službeno zaprimanje ponuda putem online aplikacije započeti početkom rujna.

Postotak sufinanciranja će za sve građane biti 60%, dok će ranjivim skupinama građana Fond obnovu u potpunosti financirati. Pritom će listu prioritetnih kuća za pojedina područja izraditi i predložiti lokalni Centri za socijalnu skrb.

Posebni javni pozivi bit će objavljeni za korištenje obnovljivih izvora energije u kućanstvima i javnim ustanovama, ali i za obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Više informacija možete pronaći ovdje.


Reci što misliš!