Događaji

U povodu Dana državnosti na Gradskom groblju položeni vijenci

U povodu Dana državnosti na Gradskom groblju položeni vijenci

Sutra se obilježava Dan državnosti, a tim su povodom brojna izaslanstva jutros položila vijence kod Središnjeg križa na Gradskom groblju.

Župan Božidar Longin čestitao je svim stanovnicima sutrašnji Dan državnosti i Dan oružanih snaga:

„Evo danas smo se okupili na Gradskom groblju da bi odali počast svima onima koji su dali život za domovinu i svima onima koji su kroz povijest utkali svoj život u temelje naše domovine. Sutra je svakako veličanstven dan i čestitam svim građanima Dan državnosti. Također, čestitam i Dan oružanih snaga. Mislim da je sutrašnji dan puno primjereniji nego datum koji je prije bio i pozivam sve građane da sutra ponosno istaknu hrvatski barjak“, rekao je župan Longin.

Gradonačelnik Branko Dukić također je čestitao građanima Dan državnosti i izrazio žaljenje što je zbog koronavirusa odgođen aeromiting koji je trebao biti centralni događaj proslave u Hrvatskoj i kojim bi se dostojno proslavio taj važan datum:

„Ovo su dani da se prisjetimo onih koji su nam omogućili da ovdje stojimo, a i meni da stojim ovdje kao gradonačelnik Grada Zadra“, rekao je Dukić.

Podsjetimo, odlukom Sabora iz studenog prošle godine, Dan državnosti se ponovo slavi 30. svibnja na datum kada je 1990. godine konstituiran prvi višestranački Sabor.


Reci što misliš!