Događaji

anketa

Hrvati se ne boje koronavirusa, žele otvaranje granica

Hrvati se ne boje koronavirusa, žele otvaranje granica
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Objavljeni su rezultati istraživanja HRejtinga, a ovaj put je tema koronavirus i otvaranje državnih granica uoči turističke sezone.

Ispitanici su odgovarali na pitanje: Plašite li se koronavirusa?

Da se jako plaši reklo je 9% ispitanika. Plaši se, ali puno manje nego na početku epidemije 18,4% ispitanika. Ne plaši se, ali je oprezno 43,9%, a 28,4% ih je kazalo da se uopće ne plaši. Tek je 0,3% ispitanika kazalo da ne zna ili se ne može odlučiti.

Otvaranje granica i cijepljenje

Na pitanje o cijepljenju ispitanici su također zanimljivo odgovarali. Znanstvenici diljem svijeta u ubrzanoj su potrazi za cjepivom protiv bolesti covid-19.
Nakon njegova otkrića i znanstvenog testiranja, namjeravate li se cijepiti?

Da sigurno odnosno vjerojatno reklo je 47,3%. Da se neće cijepiti, vjerojatno ili nikako kazalo je 41,2% posto anketiranih, a ne zna ili se ne može odlučiti njih 11,5%.

Treba li Hrvatska otvoriti državne granice pred turističku sezonu?

Da, bez ili s ograničenjima misli čak 80% anketiranih. Ne ih je odgovorilo 15,2%, a da ne zna ili se ne može odlučiti ih je 4,8%.

Istraživanje je za HRT provela agencija Promocija plus na uzorku od 1400 ispitanika koji jamči razinu pouzdanosti odgovora od 95%, uz statističku pogrešku od samo plus/minus 2,62%.


Reci što misliš!