Događaji

vrijeme danas

Većinom suho i barem djelomice sunčano uz južinu

Većinom suho i barem djelomice sunčano uz južinu
Leonard Kvarantan

I u subotu će još prevladavati sunčano, osobito u Dalmaciji, a u nedjelju slijedi nova brza promjena vremena s kišom i osvježenjem, ponegdje i grmljavinom, na Jadranu i često jakom burom.

U subotu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti djelomice sunčano, uz povremeno umjeren jugoistočni vjetar. U drugom dijelu noći na nedjelju može biti kiše, pa i u obliku pljuskova. Jutarnja temperatura između 10 i 13 °C, a najviša dnevna oko 24 °C.

Još će toplije biti u središnjoj Hrvatskoj, uz poslijepodnevnu temperaturu i do 27 °C. Bit će djelomice sunčano, a navečer te osobito u noći jače će se naoblačiti uz kišu, pa i lokalno izraženije pljuskove s grmljavinom.

Pljuskovi i grmljavina, moguće izraženiji, u noći na nedjelju vrlo su vjerojatni najprije u Gorskom kotaru, a zatim i na sjevernom Jadranu te u Lici. Prije toga bit će djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, na sjevernom Jadranu prema večeri i jugo. Poslijepodnevna temperatura između 21 i 25 °C, a jutro će najsvježije biti u gorskoj Hrvatskoj, uz temperaturu od 8 do 11 °C.

U Dalmaciji će prevladavati sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Puhat će slab do umjeren jugozapadni i južni vjetar, a more će biti mirno ili malo valovito, prema otvorenom umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 27 °C.

Podjednako toplo, uz slab do umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, te malo valovito more bit će i na jugu Hrvatske, uz pretežno sunčano vrijeme.


Reci što misliš!