Događaji

info

Gradska knjižnica Zadar do daljnjeg će raditi po prilagođenim uvjetima

Gradska knjižnica Zadar do daljnjeg će raditi po prilagođenim uvjetima
Mladen Malik

Obavijest o privremenom radnom vremenu Gradske knjižnice Zadar u tjednu od 4. svibnja do 9. svibnja 2020.

Bit će otvorena samo Središnja knjižnica i to: 

ponedjeljak, srijeda i petak: od 8:30 do 13 sati

i utorak i četvrtak od 14 do 19 sati.

Napominjemo da će rad Knjižnice (posudba) biti organiziran prema preporukama epidemiologa: 

moguće je samo posuditi knjižničnu građu (čitaonice, igraonica i ostale usluge trenutno nisu dostupne), 

ulaz u Knjižnicu ograničen je na 4 osobe u jednom trenutku, 

preporučuje se korištenje elektroničke verzije iskaznice Knjižnice putem aplikacije Stocard,

preporučuju se i ostale higijenske mjere i mjere socijalnog distanciranja. 

I dalje nije potrebno obnavljati zaduženje knjižnične građe (telefonski, online ili e-mailom) jer je izvršeno produljenje roka zaduženja bez zakasnine do 15. svibnja 2020. Za posuđenu građu za koju je istekao rok posudbe nakon 17.3. zakasnina se neće obračunati. Zakasnina za građu zaduženu do 16.3. ostaje. 

Kako bi usluga bila brža i sigurnija, molimo korisnike da dođu s pripremljenim popisom građe koju žele posuditi. Za složenije informacijske upite (literatura za seminarski rad i sl.) molimo poslati zahtjev za posudbu građe na mail: produzenje@gkzd.hr. Tražena građa će se pripremiti i u dogovoreno vrijeme moći preuzeti.

Dragi naši, 

puno je pitanja u vezi načina rada Knjižnice ovih dana... 

Iskreno vam želimo poručiti da nikome više od nas ne bi bilo draže da vas možemo ugostiti i s vama porazgovarati kako smo navikli u godinama prije korone. Svi bismo voljeli da je situacija "normalna", ali, na žalost, nije. 

Broj djelatnika i broj korisnika koji mogu u jednom trenu biti u Knjižnici, način čišćenja i dezinfekcije knjiga i sve drugo organizirano je u dogovoru s nadležnima. U tom krutom zadanom okviru trudimo se izvući maksimum usluge za vas imajući na umu prvenstveno vaše zdravlje i zdravlje naših djelatnika. 

Sve je ovo privremeno i trajat će dok mora trajati. Sretni smo da nam je konačno dopušteno raditi i što je Knjižnica otvorena, makar u ovako ograničenom načinu (bez otvorenog pristupa, kako nismo radili od 1978.). Ruku na srce, najvažnije je da vam možemo pomoći u vašoj želji da čitate, slušate, gledate, sudjelujete... Zato smo tu. 

I dalje ćemo slušati preporuke epidemiologa, razmatrati i odgovorno odlučivati o svakom mogućem načinu proširenja svojih usluga, kao i do sada. Štogod bilo, ići će postupno i bit ćete obaviješteni. 

Zato vas molimo za strpljenje i zahvaljujemo na razumijevanju. 

Uz srdačan pozdrav, 

Gradska knjižnica Zadar 

 


Reci što misliš!