Događaji

Benkovac: Projektom "SuDjeluj" promiču važnost sporta kao sredstva uključivanja u društvo

Benkovac: Projektom

Kako kroz EU fondove i projekte doći u bolju fizičku spremu, ali i povezati se ljudima iz svoje sredine pokazuju nam Društvo sportske rekreacije "Talent", Hrvački klub Zadar i AGRRA - Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije.

Važnost fizičke aktivnosti  za održavanje zdravlja nikad nije dovoljno naglašavati. To podjednako vrijedi i za one starije i za najmlađe. Kako bi mladima i onima starijim od 54 godine omogućili besplatno bavljenje sportom  Društvo sportske rekreacije "Talent", Hrvački klub Zadar i AGRRA kreću s novim projektom na području Grada Benkovaca.

Kroz projekt SuDjeluj - poticanje socijalne inkluzije kroz sport omogućiti će se ciljnim skupinama djeci i mladima do 29 godina uključujući djecu i mlade  s teškoćama u razvoju te osobama starijim od 54 sudjelovanje na sportskim aktivnostima uz kupovinu sve potrebne opreme. Kroz projekt će  se također izraditi multimedijalni priručnik za vježbanje, urediti vanjsko igralište i napraviti javna kampanja koja će promovirati sport kao alat socijalne inkluzije.

Projekt je sufinanciran iz EU sredstava i to: Naziv poziva za dostavu projektnih prijedloga:  Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru. Nositelj projekta: Društvo sportske rekreacije "Talent" Partneri: Hrvački klub Zadar, AGRRA - Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije. Vrijednost projekta: 1.499.900,00


Reci što misliš!