Događaji

od 6. travnja

Svakog ponedjeljka vađenje krvi u ambulantama u Preku, Ugljanu i Kalima

Svakog ponedjeljka vađenje krvi u ambulantama u Preku, Ugljanu i Kalima
Thinkstock

Od ponedjeljka, 6. travnja u ambulantama obiteljske medicine općina Kali i Preko počelo je vađenje uzoraka krvi jednom tjedno za redovne laboratorijske pretrage krvi pacijenata, piše KaliOnline.

Uzorke krvi stanovnici otoka Ugljana moći dati na analizu svakog ponedjeljka ujutro u svojim ambulantama opće medicine u Preku, Ugljanu I Kalima ovisno o tome kod kojeg su liječnika obiteljske medicine prijavljeni, a očekuje se i pridruženje ambulante u Kukljici.

Krv će svakog ponedjeljka ujutro tako vaditi ordinacije dr. Silvestre Kolega na adresi Put Vele Luke 6 u Kalima, dr. Đurđice Ilić iznad dječjeg vrtića u Ulici sv. Lovre u Kalima, dr. Radovana Jozića u ambulanti Doma zdravlja u Preku te ordinacija dr. Zvonka Mišlova na adresi Ugljan 16 u mjestu Ugljan.

Iznimka je Uskrsni ponedjeljak, 13. travnja, kad zbog blagdana ambulante neće raditi.

Preporuka je ipak da se ovim otežanim zdravstvenim uvjetima pandemije koronavirusa uzorak krvi uzima primarno za onkološke bolesnike, djecu i trudnice, dakle, ne za opću populaciju dok ne prođe pandemija. Kad se stabiliziraju uvjeti, očekuje se da bi režim vađenja krvi jednom tjedno u više ambulanti na otoku trebalo pokriti sve otočne pacijente bez većih gužvi i dugog čekanja u čekaonicama kao dosad.

Kalionline


Reci što misliš!