Događaji

dobre vijesti

Broj mrtvih u Italiji pao ispod 700, prvi put u tjedan dana

Broj mrtvih u Italiji pao ispod 700, prvi put u tjedan dana
AP Images

Italija je izvijestila u subotu da je još 681 osoba preminula od Covida-19, prvi put da je dnevni porast broja mrtvih pao ispod 700 u više od tjedan dana.

Broj preminulih u Italiji od novog koronavirusa, koji je najveći na svijetu, sada je 15.362.

Ukupan broj zaraženih, koji uključuje oporavljene i umrle, je 124.632, četiri posto više u odnosu na petak. 

Prvi put od početka epidemije zabilježen je pad broja ljudi na intenzivnoj njezi za 74, i sada ih je 3994.

"Ovo je vrlo važna vijest jer omogućuje našim bolnicama da dišu", rekao je šef agencije za civilnu zaštitu Angelo Borrelli iznoseći nove podatke.

Međutim, povjerenik vladinog zdravstvenog sektora Domenico Arcuri upozorio je Talijane da se pripreme na dugačku bitku protiv koronavirusa i pozvao je na ustrajnost u mjerama socijalnog distanciranja. 

"Suzdržite se od pomisli da je vrijeme da se nešto promijeni, ili da je vrijeme da se ponašate normalno", rekao je Arcuri na konferenciji za medije. 

"Nastavite se ponašati kao što ste to činili i dosad. Budite svjesni da ćemo izići iz ove tragedije ako svatko od nas odradi svoj dio", dodao je.

Epidemija je u Italiji usporila, no nije stala. Ukupan broj zaraženih ovaj tjedan je rastao u stabilnom postotku od 4 do 4,5, dok je početkom ožujka iznosio 20 posto.

"Naša borba protiv koronavirusa nastavlja se punim zamahom, no trebali bismo izbjegavati razmišljanje da smo počeli pobjeđivati, da smo svoga neprijatelja stjerali u kut i da ćemo pobijediti", dodao je Arcuri. 


Reci što misliš!