Događaji

vrijeme danas

Obilje sunca i temperature do 13 ili 14 °C

Obilje sunca i temperature do 13 ili 14 °C

Sljedećih će dana biti suho i pretežno sunčano, često čak i vedro, te tijekom dana toplije nego početkom tjedna, ali će jutra do vikenda biti hladna, uz "minuse" u većini unutrašnjosti, pa i ponegdje uz more.

U četvrtak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano, sredinom dana uz umjerenu, ponegdje i povećanu naoblaku. Vjetar će biti slab, povremeno umjeren jugoistočni. Jutro hladno, uz mraz, a dnevna temperatura bit će između 10 i 12 °C.

U središnjoj Hrvatskoj bit će danju malo toplije nego na istoku, uz pretežno sunčano vrijeme. Najniža temperatura bit će između -6 i -3 °C, dakle ujutro valja računati na mraz.

Najhladnije jutro bit će u gorskim krajevima, uz temperaturu između -7 i -4 °C. Mraza će biti i u unutrašnjosti Istre, a moguć je i ponegdje uz obalu sjevernog Jadrana. Danju će prevladavati sunčano, uz dnevnu temperaturu između 10 i 14 °C, u gorju od 6 do 10 °C. U noći i ujutro još će uz obalu biti umjerene, podno Velebita i jake bure, zatim će vjetar oslabjeti i okrenuti na jugozapadni i sjeverozapadni, uz malo do umjereno valovito more.

Nakon slabljenja vjetra i u unutrašnjosti Dalmacije ujutro će biti mraza, a prohladno će biti i uz obalu. Uz obilje sunca temperatura će porasti do 13 ili 14 °C. Ujutro će biti slabe do umjerene bure, a od sredine dana zapadnog i jugozapadnog, prema otvorenom sjeverozapadnog vjetra.

Bura, pa jugozapadni i sjeverozapadni vjetar zapuhat će i na jugu Hrvatske. Bit će sunčano, uz najnižu  temperaturu između 0 i 5 °C, a najvišu dnevnu od 12 do 14 °C.


Reci što misliš!