Događaji

#koronavirus

Sredstva za razne programe grada Paga preusmjerit će se za pomoć obrtnicima

Sredstva za razne programe grada Paga preusmjerit će se za pomoć obrtnicima
Dino Stanin/PIXSELL

Pomoć obrtnicima i gospodarstvenicima s područja Grada Paga nam je u ovom trenutku jedan od prioriteta," rekao je za Radio Pag gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić.

"Tako će obrtnici koji rade u gradskim prostorima biti oslobođeni najamnine. Imali smo natječaj za zakup javnih površina prije početka mjera protiv korona virusa tako da su se obrtnici javili, a odlučeno je da će se onima koji su platili, a ne budu mogli raditi, uplata priznati za iduću godinu. Međutim, vjerujem kako će se situacija poboljšati i da će svi raditi." Gradonačelnik Fabijanić je rekao kako će se definirati i druge mjere za pomoć obrtnicima i gospodarstvenicima i u tu svrhu će se napraviti proračunske rezerve.

"S obzirom na financijsku situaciju u kojoj se Grad Pag nalazi, sredstva koja su u proračunu bila namijenjena za razne manifestacije i udruge usmjerit ćemo u proračunsku rezervu tako da iz tog jednog fonda pomažemo obrtnicima i gospodarstvenicima. Okolnosti su takve da moramo misliti samo o onome što nam je najnužnije, a to znači da ove godine neće biti Festivala čipke, neće biti drugih programa, a sredstva koja smo u proračunu namijenili za te svrhe, usmjeravamo u ono što je sada puno važnije i potrebnije," rekao je gradonačelnik Fabijanić.


Reci što misliš!