Događaji

Nacionalni stožer civilne zaštite

U Hrvatskoj 96 novooboljelih, ukupno 963 od početka epidemije. Oporavljenih je 73

U Hrvatskoj 96 novooboljelih, ukupno 963 od početka epidemije. Oporavljenih je 73
PIXSELL

Na redovitoj tiskovnoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite hrvatskoj javnosti priopćeno je trenutačno epidemiološko stanje u Republici Hrvatskoj uzrokovano virusom COVID-19.

Ministar zdravstva Beroš rekao je kako je od utorka u 13 sati u Hrvatskoj zabilježeno 96 novozaraženih osoba, što daje ukupnu brojku od 963 od početka epidemije u Hrvatskoj. Prosječna dob pacijenata je 48,27 godina.

Broj preminulih osoba je 6, što je dobro jer znači da u posljednjih 72 sati nije bilo smrtnih ishoda kao posljedica zaraze koronavirusom.

Učinjeno je 7680 testiranja, 665 u posljednja 24 sata.

Izlječene su 73 osobe, a na respiratoru se trenutačno nalazi 34 pacijenata s težom kliničkom slikom.

Krunoslav Capak kazao je da 21.071 osoba u samoizolaciji. Preko tisuću je zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji. 53 liječnika su pozitivna.

Sada imamo drive-in sustav. Ljudi dolaze svojim automobilima i kroz otvoreni prozor im se uzima bris, a drugi djelatnik administrativne podatke. To je dobar sustav i treba ih stimulirati gdje god su oni mogući, kazao je Capak.

Ministar Božinović rekao je da se mijenja odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta na način da se mijenja način izdavanja propusnica.

Propusnice će se izdavati na rok od 1 do 14 dana, ovisno o razlogu za koji se izdaju. Ako netko od izdavatelja neće biti u mogućnosti izdati, to će učiniti Ravnateljstvo civilne zaštite. Svi koji su dosad izdali propusnice dužni su sve propusnice zamijeniti e-propusnicama do 5. travnja. Od 6. travnja napuštanje mjesta boravka bit će moguće samo uz e-propusnice, rekao je Božinović.


Reci što misliš!