Događaji

Stožer civilne zaštite Zadarske županije

U Zadarskoj županiji četiri novooboljele osobe, ukupno 39

U Zadarskoj županiji četiri novooboljele osobe, ukupno 39

Stožer civilne zaštite Zadarske županije na redovitoj konferenciji za novinare iznio je najnovije podatke vezane uz stanje epidemije virusa COVID-19 na području naše županije.


Na području Zadarske županije četvero je novozaraženih koronavirusom pa je tako ukupan broj registriranih u zadarskoj Općoj bolnici Zadar 39 osoba - 37 iz Zadarske županije, a dvoje iz Ličko-senjske, objavio je u srijedu načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Šime Vicković.

"Od četiri nova pacijenta, troje je dovedeno u vezu s osobama iz Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu, a četvrta, mlađa osoba, nije s biogradskog područja", kazao je epidemiolog zadarskoga Zavoda za javno zdravstvo Alan Medić na konferenciji za novinare u Zadru.

Prema dobnoj strukturi, od 20 do 35 godina je šestero oboljelih, od 35 do 50 godina tri osobe,  a 15 pacijenata ubrajaju se u skupinu od 50 do 65 godina. Šestero je oboljelih u dobnoj skupini od 65 do 80 godina te petero iznad 80 godina. Ukupno je 74 posto pacijenata iz starijih dobnih skupina, dodao je Medić.

"Na COVID odjelu zadarske bolnice nalazi se 17 oboljelih, jedna pacijentica je u COVID jedinici intenzivnog liječenja i dalje je u teškom stanju. Dva su liječnika pozitivna na koronavirus, a još uvijek čekamo odluku za liječnicu, specijalizanticu pedijatrije, koja je imala dva negativna nalaza. Ukupno je 62 djelatnika zadarske bolnice u samoizolaciji, a danas očekujemo nalaze za 21 izuzet uzorak tijekom jučerašnjeg dana", rekao je ravnatelj zadarske Opće bolnice Željko Čulina.

Načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina izvijestio je da je u protekla 24 sata zabilježeno jedno kršenje samoizolacije, tri kršenja mjere zabrane okupljanja, a 67 osoba vraćeno je s blokadnih punktova zbog neispravnih propusnica.

Među 98 hrvatskih policajaca koji su u samoizolaciji, četvero je iz PU zadarske te jedan namještenik.

Trenutačno je na području Zadarske županije 656 osoba u samoizolaciji.


Reci što misliš!