Događaji

#koronavirus

Vrdoljak: Vladin paket gospodarskih mjera u četvrtak

Vrdoljak: Vladin paket gospodarskih mjera u četvrtak
Davor Javorovic/PIXSELL

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je u utorak nakon sastanka koalicijskih partnera u Banskim dvorima, da će novi paket gospodarskih mjera za pomoć krizom pogođenim tvrtkama zbog pandemije koronavirusa biti predstavljen u četvrtak i raspravljen u petak.

Koalicijski partneri popodne su razgovarali o mjerama za trenutnu situaciju, ali i o onim potrebnima za razdoblje nakon gospodarske krize izazvane pandemijom.

Vrdoljak je nakon sastanka u Banskim dvorima izjavio kako su razgovarali o tome što će Hrvatskoj biti važno, u što trebamo ulagati i financirati, ocijenivši da će brzina izlaska iz krize biti jedan od ključnih elementa kako će hrvatsko gospodarstvo izgledati za nekoliko godina.

Potvrdio je na novinarski upit da su razgovarali i o 'oprostu, odnosu otpisu davanja'. Predložio je da o tome govore oni koji donose i provode odluke i prezentiraju ih imaju analitike; i o njima će oni više reći u četvrtak, dodao je.

Široko je i za sada zadovoljavajuće, ide se u dobrom smjeru, no mislim da će se o tome još vjerojatno trebati raspravljati, ako kriza ne stane, rekao je. Brine se o likvidnosti, o trenutnoj situaciji i razmišlja se o budućnosti, izjavio je Vrdoljak nakon sastanka koalicijskih partnera.

Dodao je kako mu je osobno bilo važno da Vlada nalazi modele financiranja svojih obaveza prema zdravstvu, policiji, prema svima ovisnima o državnom proračunu izvan izvora realnog sektora i drži da je to dobro.

Upitan postoji li prostor za malverzacije s obzirom na suspenziju zakona o javnoj nabavi, Vrdoljak je rekao kako je bilo malverzacija i kada je zakon bio u punoj primjerni, ali i da ih isto tako nije vidio kada je bilo prostora za malverzacije, jer je uvijek pitanje tko to radi, a ne što piše.

Dodao je kako je ministar graditeljstva Predrag Štromar i "cijela ekipa neosporno vrijedna i poštena i da tu neće biti toga".


Reci što misliš!