Događaji

Nacionalni stožer civilne zaštite

Biogradska bolnica u četvrtak bi trebala biti spremna za prihvat zaraženih

Biogradska bolnica u četvrtak bi trebala biti spremna za prihvat zaraženih
Marko Dimić/PIXSELL

Specijalna bolnica za ortopediju u Biogradu u četvrtak bi trebala biti spremna za prihvat prvih osoba zaraženih koronavirusom s lakšim simptomima bolesti, potvrdio je u utorak voditelj zadarske Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Alan Medić.

"Završeni su dezinfekcija i čišćenje bolnice, oprema je stigla, treba nam još neko kraće vrijeme da uhodamo djelatnike u novi režim rada", rekao je Medić.

Stoga su, istaknuo je, formirali krizni stožer za biogradsku bolnicu, odnosno poseban tim koji radi s djelatnicima na pripremi za prihvat pacijenata s lakšim simptomima.

Medić očekuje povratak u biogradsku bolnicu medicinskog osoblja koje je bilo u izolaciji. Nekima ta mjera ističe danas, a zadnjima će isteći 15. travnja, kazao je.

U nedjelju je provedena potpuna protuepidemijska dezinfekcija cijele biogradske Specijalne bolnice za ortopediju.

Inače, nakon što je prošlog tjedna u toj bolnici došlo do kontaminacije zaraze, kojom je od koronavirusa oboljelo više osoba, ministar zdravstva Vili Beroš najavio je da će se bolnica u cijelosti dezinficirati kako bi u njoj bio  organiziran smještaj zaraženih.

Svakoga dana raste broj oboljelih koji su bili povezani s tom bolnicom, pa je tako ujutro potvrđena zaraza kod novih pet osoba, među njima i jednom liječniku i pacijentici te kod tri osobe koje su s njima bile u kontaktu.


Reci što misliš!