Događaji

preventivne mjere

U Zadru pogrebi samo u krugu najuže obitelji

U Zadru pogrebi samo u krugu najuže obitelji
Dino Stanin/PIXSELL

Pogrebi se U Zadru trenutačno održavaju pod posebnim uvjetima, organizacija je prilagođena naputku nacionalnog Stožera civilne zaštite, kazao je za naš program direktor Nasada Zadar Lenko Ugrinić. Pokopi se odvijaju samo u krugu najuže obitelji, dodao je.

Na osmrtnicama zato nije označeno ni vrijeme ni mjesto gdje će se održati pogreb. Molim građane da bez nužne potrebe ne dolaze na groblje, obustava je i glazbenih usluga i dostave cvijeća jer cvjećarnice ne rade, ne rade se ni vijenci ali pogrebnici odrađuju sve poslove. Oproštaj od najmilijih uvijek je težak pa i u ovakvim uvjetima zbog korona virusa, no moramo se pridržavati uputa, dodaje UGRINIĆ. 

Dok je epidemija korona-virusa neke djelatnosti zaustavila, drugima je pogodovala. Djelatnicima komunalnih tvrtki koje rade na održavanju javnih zelenih površina primjerice olakšala je posao. Poslove na održavanju travnjaka, drvoreda, sadnji cvijeća i uređenju parkova svakodnevno obavljaju djelatnici zadarskih Nasada. Podjeljeni su u dvije skupine koje rade na terenu po 15 dana, svak u svojoj zoni, sa zaštitnom opremom, kazao je za naš program  Ugrinić. Epidemija im je olakšala posao: Okolnosti nam na neki način idu na ruku jer nema gužve u prometu, manje je smeća po površinama. Sad je vidljivo koliko je cvijeća posađeno i travnjaka uređeno. 

Uskoro će tako gradske četvrti procvjetati i zazelenjeti, što najavljuje bolje vrijeme pred nama, nakon prolaska epidemije.  


Reci što misliš!