Događaji

#ostanidoma

Ravnatelj Marcelić: Ortopedska bolnica Biograd spremna za COVID-19 pozitivne pacijente

Ravnatelj Marcelić: Ortopedska bolnica Biograd spremna za COVID-19 pozitivne pacijente
Marko Dimić/PIXSELL

Specijalna bolnica za ortopediju Biograd spremna je za epidemiju COVID-19 i oboljelim pacijentima pružiti najbolju moguću skrb, a sve resurse uložiti u obustavu širenja zaraze kronavirusom, priopćio je u ponedjeljak njezin ravnatelj Andrija Marcelić.

Svoje sugrađane je pozvao da se pridržavaju uputa nadležnih tijela.

U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd u tijeku je proces prenamjene kako bi mogla imati primarnu ulogu u borbi protiv epidemije koronavirusa i ekipiranje kadra koji će svakodnevno brinuti o stanju COVID-19 pozitivnih pacijenata, dodao je Marcelić.

Podsjetio je da je rad bolnice nakratko prekinut kako bi se opremile i pažljivo dezinficirale sve njezine prostorije, a zaposlenici  mogli pripremiti za prihvat prvih pacijenata s okolnog područja.

Pripreme za prihvat pacijenata su detaljne, a sve u cilju pružanja najbolje medicinske skrbi oboljelim pacijentima, istaknuo je ravnatelj Marcelić.

Zahvalio je svim djelatnicima Specijalna bolnica za ortopediju Biograd, koji su, naveo je, u posebno zahtjevnim okolnostima pokazali požrtvovnost, odgovornost, skromnost i spremnost na neupitnu podršku svima kojima zatreba liječnička pomoć.

'Zahvaljujući trudu, radu i znanju naših djelatnika, bolnica je prepoznata prema kvaliteti zdravstvenih usluga koje pruža svim našim pacijentima i izvan granica Zadarske županije. U zahtjevnim vremenima kada će hrvatski zdravstveni sustav morati pokazati svu snagu i djelatnici svih bolnica u Hrvatskoj podnijeti najveći teret u suzbijanju širenja COVID-19 virusa, sigurni smo da će naša bolnica u suradnji s kriznim Stožerom civilne zaštite Zadarske županije dati značajan doprinos u rješavanju krize', naglasio je Marcelić.

Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na moru od samih početaka pridržavala se uputa nadležnih tijela, pa su prema Odluci resornog ministarstva, od 26. veljače zabranjeni svi posjeti, napomenuo je ravnatelj. Podsjetio je kako je 18. ožujka donesena Odluka o prestanku obavljanja svih operativnih zahvata, te o prestanku rada svih ambulanti  i ambulantne fizikalne terapije.

Osim toga, obustavljene su sve hospitalizacije, a zaprimljeni pacijenti zbog vlastite zdravstvene zaštite otpušteni su po brzom postupku.

Usprkos provođenju i pridržavanju svih protuepidemijskih mjera, nažalost, 24. ožujka potvrđen je prvi pozitivni nalaz na COVID-19 u bolnici. Utvrđeno je da se zaraza proširila od pacijenata koji u trenutku prijama u bolnicu nisu imali simptome karakteristične za zarazu COVID-19 virusom, stoj u priopćenju.


Reci što misliš!