Događaji

Nacionalni stožer civilne zaštite

U Hrvatskoj 77 novih slučajeva, ukupno 790. Izlječene 64 osobe

Na redovitoj tiskovnoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite koja od nedjelje ide jednom dnevno i to u 14 sati hrvatskoj javnosti priopćeno je stanje epidemije u Republici Hrvatskoj.

Ministar Beroš rekao je kako je od nedjelje u 13 sati u Hrvatskoj zabilježeno 77 novozaraženih osoba, što daje ukupnu brojku od 790 od početka epidemije u Hrvatskoj. Broj preminulih osoba je 6.

Učinjeno je 6404 testiranja, 504 u posljednja 24 sata.

Izlječene su 64 osobe, a na respiratoru se trenutačno nalazi 27 pacijenata s težom kliničkom slikom.

- Hrvatska je vrlo rano uvela mjere za samozaštitu građana u svrhu prevencije širenja ove infekcije. Veseli nas što najveći dio građanstva poštuje te mjere i zbog toga je naša krivulja i dalje linerna. Apeliramo i na preostali dio pučanstva da poštuje naše mjere i drže se uputa samozaštite jer je to najbolji način prevencije ove infekcije, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije.

- Ovakvo stanje možemo zavaliti zajedničkim naporima svih u zdravstvu, stožera i građana. Većina građana se pridržava mjera. U toj našoj zajedničkoj borbi ponekad se dogodi da imamo poneku slabu kariku. Ima onaj jedan manji dio koji se ne pridržava i krši mjere. Svaki dan se izvještava o onima koji krše izolaciju, kazao je Capak i dodao:

- Ima i onih koji su sami sebe stavili u samozolaciju. Ponekad je potrebno i osigurati provođenje tih mjera. To radi policija, ja bih pohvalio policiju jer mislim da ona to radi odlično. Ponekad se nas pita da komentiramo neke situacije.

Naš dr Karić iznio je jednu prestrogu ocjenu postupanja policije. Policija ponekad mora upozoriti i postupati, provesti mjere nadzora. To je potrebno jer neki se ne drže tih mjera i mora ih se podsjetiti na mjere jer je to u interesu svih nas.


Reci što misliš!