Događaji

vrijeme danas

Za vikend zatopljenje, temperature od 14 do 17 °C

Za vikend zatopljenje, temperature od 14 do 17 °C
Bojan Bogdanić

Za vikend će biti toplije nego prošlih dana, te većinom suho i barem djelomice sunčano. Ujutro je samo ponegdje moguća poledica, uglavnom u gorju, po nizinama i magla, a na Jadranu još rijetko gdje jaka bura. No, od ponedjeljka opet oblačnije, hladnije, vjetrovitije...

Na istoku Hrvatske prevladavat će sunčano te uglavnom sredinom dana i poslijepodne uz povremeno umjerenu naoblaku. Vjetar slab ili tiho pa ujutro mjestimice može biti kratkotrajne magle. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 4 °C, a najviša dnevna od 16 do 18 °C.

I u središnjoj Hrvatskoj barem djelomice sunčano, ujutro ponegdje uz kratkotrajnu maglu. Najniža jutarnja temperatura od 1 do 4 °C, a najviša dnevna između 16 i 18 °C.

Pretežno sunčano vrijeme uz povremenu umjerenu naoblaku obilježit će subotu i na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru i Lici. Uz topljenje snijega te slab vjetar vlaga će se skupljati u hladnijim kotlinama pa će u jutarnjim satima biti magle. Samo će duž obale biti ujutro umjerene, podno Velebita i jake bure. Najniža jutarnja temperatura u gorju i unutrašnjosti Istre između -2 i 3 °C, duž obale i na otocima od 6 do 10 °C. Najviša dnevna od 12 do 18 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Mjestimice će pasti i vrlo malo kiše. Nakon mjestimice slabe i umjerene bure danju će puhati sjeverozapadni i zapadni, uz obalu ponegdje i jugozapadni vjetar pa će more biti malo, na otvorenom i umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura od 14 do 17 °C.

Na krajnjem jugu Hrvatske također promjenljiva naoblaka uz tu i tamo malo kiše te veći dio dana uglavnom slab vjetar promjenljiva smjera. Ujutro će duž obale ponegdje puhati umjerena bura.


Reci što misliš!

 Izdvojeno