Događaji

sumnja na koronavirus

Doktor Orlović na bolovanju, dobio visoku temperaturu nakon kontakta s liječnicima iz Biograda

Doktor Orlović na bolovanju, dobio visoku temperaturu nakon kontakta s liječnicima iz Biograda
Dino Stanin/PIXSELL

Doktor Orlović je za Vijesti.hr rekao kako je postupio po naputku epidemiologa jer ima visoku tempretaturu

Bivši ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije, Predrag Orlović, od trenutka razrješenja s funkcije ravnatelja nije odradio ni jednu liječničku smjenu.

Naime, u četvrtak je prema rasporedu trebao biti u smjeni  u Hitnoj, no isti dan je otvorio bolovanje.

"Prvi put je jučer dobio raspored prema kojem je danas ujutro trebao biti u smjeni. Raspored je dobio u 11 sati, a pola sata kasnije je javio da je otvorio bolovanju i da je do daljenjeg na bolovanju", kazao je za Vijesti.hr, Ivica Erlić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije.

Nazvali smo i bivšeg ravnatelja Orlića koji nam je potvrdio da je na bolovanju.

"Jučer sam dobio temperaturu 38 i odmah sam se javio epidemiologu. Tim više što sam bio u kontaktu s liječnicima iz Biograda. Moja liječnica mi je rekla neka odmah otvorim bolovanje, a epidemiolog mi je kazao da ostanem u samoizolaciji zajedno s mojom obitelji. Ne kašljem i ne dišem otežano što su još neki od simptoma koronavirusa, ali bi od mene kao liječnika bilo krajnje neodgovorno da budem u kontaktu s pacijentima", kazao je za Vijesti.hr Orlović.

Na naš upit je li se testirao, odgovorio je da nije.

"U kontaktu sam s epidemiologom i slijedim njegve upute. Kazao je da i ja i moja obitelj ostanemo u samoizolaciji, što i činimo, te da pratim stanje i javljam mu ako se pojavi još koji simptom. Zasad još uvijek imam samo visoku temperaturu", pojasnio je.

Podsjetimo, u siječnju je bila zakazana sjednica o donošenju odluke o postupku razrješenja ravnatelja, odnosno Predraga Orlovića.

Preduhitrio je sjednicu te je sam Vladimiru Kovačeviću, predsjedniku Upravnog vijeća poslao poruku elektronskom poštom,  kojom ga je obavijestio kako je dao ostavku iz osobnih razloga.

Nastavio je raditi u svojoj ambulanti kao ugovorni liječnik HZZO-a. 

Na mjesto ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije imenovan je u travnju prošle godine.

Inače, u samoizolaciji su 24 liječnika zadarske Opće bolnice, 28 medicinskih sestara i još četiri djelatnika, dok je na području Zadarske županije u samoizolaciji čak 109 zdravstvenih djelatnika.


Reci što misliš!

 Izdvojeno