Događaji

lijepa gesta

Zadarski kapetani donirali novac za respiratore

Zadarski kapetani donirali novac za respiratore
Dino Stanin/PIXSELL

Bolnici je 65.000 eura donirao i nogometaš Šime Vrsaljko

Zadarska bolnica ima samo 14 respiratora, a preko 100 zdravstvenih djelatnika trenutno je u izolaciji zbog sumnje u zarazu koronavirusom.

Osim hrvatskog nogometnog reprezentativca Šime Vrsaljka, koji je zadarskoj bolnici donirao 65.000 eura za nabavu opreme u borbi protiv koronavirusa, bolnici se javilo još donatora.

Iako se i sami nalaze u teškoj poziciji, zarobljeni na brodu i daleko od svoje obitelji, četiri zadarska kapetana izdašnom donacijom omogućili su kupnju još jednog respiratora za bolnicu. 

''U sve težim okolnostima uzrokovanim širenjem bolesti COVID-19 javljaju se sa svih strana svijeta dobri ljudi koji svojim donacijama žele pomoći opremanje hrvatskih bolnica respiratorima i drugom potrebnom medicinskom opremom.

Među njima je i nekoliko zapovjednika velikih tunolovaca tvrtke CarolineFisheries Corporation Inc. koji su Općoj bolnici Zadar donirali 34.000,00 USD (240.000,00 HRK) što je dovoljno za nabavu jednoga respiratora. Kapetani N. F., S. M., S. K. i D. B. (podaci poznati u OB Zadar), trenutačno zarobljeni na svojim brodovima s kojih se ne mogu iskrcati i vratiti svojim obiteljima, odlučili su odvojiti svoj teško zarađen novac kako bi pomogli oboljelim sunarodnjacima i svojoj domovini.

Njihov je plemenit čin svjedočanstvo o dobroti i solidarnosti koja u ovim teškim vremenima olakšava skrb o najranjivijima  i najpotrebnijima i umnogome pomaže liječnicima i drugom medicinskom osoblju", istaknuli su iz zadarske opće bolnice.

 


Reci što misliš!