Događaji

epidemija

Stožer: Biograd na Moru zasad ne ide u karantenu

Stožer: Biograd na Moru zasad ne ide u karantenu

Stožer civilne zaštite Zadarske županije mišljenja je da uvođenje karantene u ovom trenutku za grad Biograd nema učinka za sprječavanje značajnog širenja epidemije.

Evo cijelog priopćenja Stožera:

Nakon analize kontakata oboljelih djelatnika Specijalne ortopedske bolnice u Biogradu, ustanovili smo da većina djelatnika živi izvan grada Biograda, tek njih 12 u Biogradu od ukupno 87 kontakata koji su  stavljeni  u samoizolaciju.  

Ostali djelatnici, pacijenti  i kontakti žive u ostalim dijelovima Zadarske županije.  

Stožer civilne zaštite Zadarske županije  mišljenja je  da uvođenje karantene u ovom trenutku za grad Biograd nema učinka za sprječavanje značajnog  širenja epidemije .

I dalje se preporučuju mjere samoizolacije za sve kontakte oboljelih iz Specijalne bolnice za ortopediju Biograd  na Moru prema naputcima koje su dobili od  službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo  Zadar.

U Zadarskoj županiji trenutno je 9 osoba zaraženo koronavirusom, 5 pacijenata smješteno je na COVID odjel u Općoj bolnici Zadar, preko 670 je u nadzoru samoizolacije, a od jučer do danas poslijepodne uzeti su uzorci za 28 osoba za koje se čeka nalaz.


Reci što misliš!