Događaji

ne nasjedajte!

Pojavili se lažni volonteri Crvenog križa, traže naknadu!

Pojavili se lažni volonteri Crvenog križa, traže naknadu!

HCK građanima poručuje da budu oprezni te da volonteri Crvenoga križa za svoju pomoć koju pružaju ranjivim skupinama u vrijeme epidemije koronavirusa ne traže nikakvu novčanu naknadu.

Hrvatski Crveni križ (HCK) upozorio je u četvrtak građane, osobito stare, nemoćne, bolesne i one u samoizolaciji koji nemaju nikoga da ih opskrbi namirnicama, da su se pojavili ljudi koji se predstavljaju kao volonteri Crvenoga križa i traže novčanu naknadu za dostavu hrane i lijekova.

HCK građanima poručuje da budu oprezni te da volonteri Crvenoga križa za svoju pomoć koju pružaju ranjivim skupinama u vrijeme epidemije koronavirusa ne traže nikakvu novčanu naknadu.

"Volonteri Crvenoga križa nose vidljive oznake crvenoga križa, najavljuju svoj dolazak i ispunjavaju obrazac s potrebnim podacima, a uz sve to strogo se pridržavaju svih mjera sigurnosti s ciljem sprječavanja širenja zaraze koronavirusom”, ističe Crveni križ u priopćenju.

HCK smatra kako je tužno što ima onih koji zloupotrebljavaju ovu ionako tešku situaciju i apelira na sve da je sada vrijeme za pokazivanje ljudskosti i međusobne podrške.

Navode kako su potrebe građana, osobito onih s područja grada Zagreba, iznimno velike i nastoje pružiti pomoć svima kojima je doista i potrebna.

Stoga je besplatni telefon Crvenoga križa 0800 1188 otvoren za sve one koji ne mogu sami po hranu i lijekove te nemaju nikoga od obitelji i prijatelja da im to učine.


Reci što misliš!