Događaji

vatikan

Papa negativan na koronavirus

Papa negativan na koronavirus
AP Images

Prema internet stranici Vatican Insider, Papa je već neko vrijeme okružen sanitarnim kordonom protiv zaraze koji ga posvuda prati. On više ne ruča u salonu rezidencije već u svom apartmanu.

Papa Franjo, koji je u četvrtak kao i svakoga dana vodio jutarnju misu u svojoj rezidenciji, negativan je na koronavirus, prenose dva talijanska lista.

Stručnjaci za Vatikan listova Messagero i Fatto Quotidiano prenose da je Papa testiran u srijedu nakon što je tog dana otkriveno da je zaražen jedan vjerski dužnosnik koji godinama živi u istoj rezidenciji.

Ta provjera je napravljena za sve osobe koje rade u Kući Svete Marte, posebice za Papine tajnike. Svi testovi su bili negativni, pišu dva lista na temelju podataka unutrašnjih vatikanskih izvora.

Vatikan nije službeno potvrdio tu informaciju, kao što nije ni komentirao prvo Papino testiranje početkom mjeseca, kada je papa Franjo bio prehlađen.

"U ovim danima patnje vlada strah. Strah za starije, koji su sami u domovima za umirovljenike, u bolnicama ili u svojim domovima i ne znaju što ih čeka", naglasio je Papa prije molitve.

"Strah nezaposlenih, koji ne znaju kako nahraniti djecu. Strah mnogih djelatnika javnih službi koji su izloženi zarazi. I strah svakoga od nas. Molimo Gospodina da nam pomogne da vjerujemo, podnesemo i prevladamo naše strahove", dodao je.

Nakon što je izabran, argentinski papa je izbjegao izolaciju luksuznih apartmana Apostolske palače i otišao živjeti u 50 četvornih metara rezidencije Sveta Marta, u koju svraćaju svećenici koji su u prolazu Rimom.

Prema internet stranici Vatican Insider, Papa je već neko vrijeme okružen sanitarnim kordonom protiv zaraze koji ga posvuda prati. On više ne ruča u salonu rezidencije već u svom apartmanu.


Reci što misliš!