Događaji

prilagodili rad novim uvjetima

GKZD: Dostupne su online knjige i virtualno čitanje slikovnica za djecu

GKZD: Dostupne su online knjige i virtualno čitanje slikovnica za djecu

Kako se situacija s epidemijom razvijala, Gradska knjižnica Zadar prilagođavala je svoje usluge i poslovanje u maksimumu dopuštenog imajući na umu zaštitu korisnika i djelatnika Knjižnice.

Nakon zatvaranja čitaonice i otvorenog pristupa građi, od 17.3.2020., na žalost, morali smo potpuno zatvoriti vrata korisnicima. Iako fizički nismo dostupni, sav svoj rad preusmjerili smo na virtualne kanale te tako nastojimo biti na usluzi i korist svojim korisnicima, ali i široj zajednici u ovom svima nepovoljnom trenutku. Na našem YouTube kanalu i profilima društvenih mreža Facebook i Instagram svakodnevno objavljujemo video preporuke za čitanje online dostupne građe, preporuke za glazbu i film koji se mogu od kuće gledati kao i ostalog video materijala poput primjerice online verzije poduke osnovnog korištenja sustava e-Građani.

Iz cijele ove situacije izašla je jedna lijepa suradnja s Kazalištem lutaka Zadar. Dogovorili smo svakodnevno virtualno čitanje slikovnica za djecu gdje glumci-lutkari čitaju slikovnice koje su odabrali i preporučili knjižničari Gradske knjižnice Zadar. Video snimke možete pratiti na YouTube kanalu Kazališta lutaka Zadar i Facebook stranici Gradske knjižnice Zadar, od ponedjeljka do petka u 18 sati te u nedjeljom u 11 sati.


Reci što misliš!