Događaji

#koronavirus

Beroš: Četvero novih zaraženih, do sad ukupno 69 potvrđenih

Beroš: Četvero novih zaraženih, do sad ukupno 69 potvrđenih
Igor Kralj/PIXSELL

Ministar Davor Božinović rekao je na presici u 18 sati da će Nacionalni stožer civilne zaštite donositi operativne odluke i upute za cijelu Hrvatsku, uvažavajući specifičnosti lokalnih sredina.

Mjere će biti predstavljene sutra, a uključuju zabranu javnog okupljanja i privremenu obustavu rada ugostiteljskih objekata i nekih drugih uslužnih djelatnosti, na 30 dana. Stariji građani neće se smjeti kretati izvan svojih domova, a osigurat će im se sve potrebno.

Za pogranični promet zatvara se 27 graničnih prijelaza sa Slovenijom, odlučeno je u suradnji dviju država.

Ministar Vili Beroš rekao je da su četiri nova pozitivna bolesnika, što znači da je ukupan broj 69 zaraženih.

Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević', rekla je da je većina i dalje s blagim oblicima bolesti, a jedan je srednje težak do teži.

Na Klinici se radi reorganizacija, na ulazu u bolnicu će biti postavljeni punktovi za trijažu. - Molim da veliki broj ljudi s blagim simptomima ne idu ravno u Zaraznu, već da se distribuiraju po domovima zdravlja, apelirala je Markotić.

U samoizolaciji je više od 10.000 ljudi. - Apeliram na građane da se drže mjera koje smo objavili: samoizolacija, izbjegavanje izlazaka i kontakata s ukućanima, rekao je Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a.


Reci što misliš!