Događaji

#koronavirus

Od pekarnice do kladionice: Kako se danas živi i radi na Voštarnici?

Od pekarnice do kladionice: Kako se danas živi i radi na Voštarnici?

Koliko se pojedini zadarski kvartovi pridržavaju strogih mjera koje je donio Stožer za civilnu zaštitu Zadarske županije?

Stožer civilne zaštite Zadarske županije donio je Odluku o privremenom ograničenju rada trgovina i trgovačkih centara do 18 sati, prekidu rada ugostiteljskih objekata svih kategorija izuzev dostave hrane te rad Pučke kuhinje uz maksimalne mjere predostrožnosti, privremenoj obustavi rada uslužnih djelatnosti u kojima se ostvaruje neposredni bliski kontakt sa klijentima (frizeri, pedikeri, brijači, kozmetičari..). 

U kratkom điru kroz dio zadarske Voštarnice na potezu od ulice Stjepana Radića prema ulici Andrije Hebranga zapazili smo neke pojedinosti. 

Škola i vrtić zatvoreni. 

Otvorene su trgovine prehrane, ljekarne, niz pekarnica, voćarna (poput ZKM-a u ulici bana Josipa Jelačića).

Naš đir nas je uvjerio kako su ugostitelji (ipak) stavili ključ u bravu - najavljene sankcije su urodile plodom.

6d7094cb77a0b85fb2f2848f7a85eb89.jpg?v=2

No, primjerice trafike nude automate za kavu i čaj, pa su se građani snašli i tu uzeli napitak, a sjedi se po zidićima, klupicama, neki su ugostitelji ostavili sjedalice pa je ekipa i tu našla mjesta - naravno, na suncu. 

6a3580334ebf51029f48980c351185a4.jpg?v=2

Otvorene su kladionice i poslovnice Hrvatske lutrije. Otvorene su i mesnice. Frizerski saloni, krojačice, antikvarijat, Gradska knjižnica Zadar, brijačnica - zatvoreni.

Kaufland kako smo spomenuli otvoren je do 18 sati i dobro opskrbljen, ali kafić u sklopu centra koji je uvijek ''špica'' na Vošti do daljnjega je zatvoren. Obližnji bistro Gušti često je bio mjesto gdje su dolazili dostavljači (Glovo), a i građani su nerijetko dolazili po jelo ''za van''. Danas ovaj bistro ne radi.


Reci što misliš!