Događaji

vrijeme danas

Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku

Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku
Bojan Bogdanić

Subota: djelomice sunčano, danju uz južinu i relativno toplo, ali ujutro hladno

 "Zbog slabljenja sjeverozapadnjaka i vedrije noći, u Slavoniji, Baranji i Srijemu će se temperatura u subotu ujutro spuštati i do oko -4 °C, a i prijepodne će još prevladavati sunčano. Zatim postupno više oblaka. Vjetar uglavnom slab, poslijepodne ponegdje umjeren južni i jugozapadni. Najviša temperatura oko 12 °C.

U središnjoj Hrvatskoj u početku pretežno sunčano, a zatim promjenjiva naoblaka. Zapuhat će umjeren do jak jugozapadnjak, u najsjevernijim krajevima uz moguće olujne udare. Najniža temperatura od -4 do -1 °C, a dnevna od 12 do 14 °C.

U gorju i na sjevernom Jadranu djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Prema kraju dana, uz sve više oblaka, u Gorskome kotaru ponegdje malo kiše. Na sjevernom Jadranu zapuhat će umjereno i jako jugo i južni vjetar, uz porast valovitosti mora, a u gorju umjeren i jak jugozapadnjak s olujnim udarima. Po kotlinama ujutro temperatura ispod 0 °C, na obali i otocima od 3 do 8 °C.

U Dalmaciji ujutro većinom sunčano, uz uglavnom slab vjetar, a u unutrašnjosti i mraz. Zatim djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku; zapuhat će umjereno, prema kraju dana i jako jugo. Dnevna temperatura od 11 do 14 °C.


Reci što misliš!