Događaji

maškarano ludilo

Tko je odnio pobjedu na Virskim maškarama?

Tko je odnio pobjedu na Virskim maškarama?

Što je dobitnik glavne nagrade Gogi radio u Vrsima prije početka Virskih maškara? Zašto se Mladen Grdović nije mogao probuditi i zašto je Darija iz Vir turizma trčala po parkingu i vikala: Vinograd! Vinograd!

„Nagradu za najbolju masku na sinoćnjem druženju na eventu Virske maškare odnio je Gogi kao Djevojka sa sela, dok je nagrada za najbolju skupnu masku otišla u ruke Vojni kao Josipi i njezinoj pratnji, odnosno odvjetničkoj skupini Horvat & kćeri. Pjevao je Mladen Grdović na prepunoj Ljetnoj pozornici i sve je bilo u redu“ – ovu šturu vijest objavila je Hrvatska izvještajna novinska agencija (HINA) kasno sinoć na svojim web stranicama, ali smo u međuvremenu saznali kako se zapravo odvijao taj nemili i skandalozni subotnji virski event. Krenimo redom. 

  Prije nego su počele Virske maškare, Gogi je u službenoj skupini virske Maškarane Republike s kraljicom Elizabetom i meštrom Brankom otišao taksijem na tajni zadatak u Vrsi gdje je s jednom skupinom iz Privlake i jednom iz Nina, uz domaćina iz Vrsi, dogovarao mikroregionalne maškare. Na taj ga je zadatak, saznajemo, poslao osobno načelnik Kapović, jer su kraljica i meštar nešto kasnije pri podnošenju izvješća viđeni u društvu načelnika i predsjednika Općinskog vijeća Rajka. Iako su službeni predstavnici Vira predali ključeve vlasti još krajem siječnja, vidimo kako se politički ispod stola svašta događa. Iz tog je razloga Gogi dobio glavnu nagradu, dok je veća skupina kooptiranih posjetitelja iz Privlake, Vrsi i Nina sinoć dupkom napunila pozornicu Virskih maškara. 

- Moramo spriječiti daljnje rasipanje virskih maškaranih skupina, kojih sada ima najmanje deset. Podijelili smo se ne samo između sebe, već i u sebi - kazao nam je Gogi u povjerenju, a za nagradu je dobio bocu vrhunskog alkoholnog pića kojega je Danijela iz Vir turizma na suho destilirala od virskog krumpira u uredu direktorice Perić. Upravo je u tom trenutku Mladen Grdović uzeo pauzu i privučen mirisom destilata, koji je dopirao s parkinga Vir turizma, pao u spavalačku krizu. Naime, kruži priča kako je Mladen Grdović još 1980-ih bio spavač iz KGB-ovog programa Tелефон (Telefon) koji ga je programirao da misli da je Maja Šuput, a kako se Sovjetski Savez u međuvremenu raspao, nova je Rusija zaboravila na spavače i nekadašnji sovjetski program. Vidjevši kako se Mladen neće probuditi i nastaviti koncert, event menadžerica Darija u panici je nazvala Gogija i zamolila za pomoć. 

- Pomozi Gogi, Mladen se ne budi – zapomagala je Darija. 

- Ne brini se, riješit ćemo - utješio ju je Gogi i nazvao Branka iz Crvenog križa. Da sada ne dužimo, jer su sljedećih 15 minuta mobiteli stalno radili, Gogi je Dariji proslijedio broj mobitela veleposlanika Ruske Federacije Anvara Azimova. Zabrinuta Darija smjesta je nazvala Azimova.     

- Dobar dan, Darija pri mobitelu.

- Xороший день. Kакая Дарья? (Dobar dan. Koja Darija?)

- Iz Vir turizma.

- Ааа, джакузи tуризм. Большое спасибо Миле. (Aaa, džakuzi turizam. Puno pozdravite Milu).

- Ekscelencijo, imamo problem. Mladen se ne budi.

-  Какой Младен? (Koji Mladen?)

- Mladen iz Zadra. Grdović. Pjevač. 

- Аaa, Майя. Скажи ему виноградник, он сразу проснется (Aaa, Maja. Recite mu vinograd, odmah će se probuditi).

I tako je Darija trčkarala parkingom Vir turizma s mobitelom u ruci i vikala: Vinograd! Vinograd! Ali jao! Nije se probudio Mladen, nego je Toto, očito programiran u istom tajnom sovjetskom projektu, pomislio da je Mladen pa je pjevao s Mladenovim bendom do kraja večeri. Kako saznajemo, pravi Mladen koji misli da je Maja još spava, a event menadžerica Darija upravo piše putni nalog kako bi po europskim sajmovima tehnike pronašla telefon iz 1980-ih da nazove Mladena. Jedino se tako može probuditi. 


Reci što misliš!