Događaji

#prognoza

Pretežno sunčano uz slab sjeverozapadni vjetar

Pretežno sunčano uz slab sjeverozapadni vjetar
Bojan Bogdanić

Kakvo nas vrijeme očekuje na karnevalskoj povorci?

"U nedjelju će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Vjetar uglavnom slab, a prema kraju dana umjeren jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura od 0 do 4 °C, a najviša dnevna od 15 do 17 °C.

U središnjoj Hrvatskoj promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Zapuhat će većinom umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, ponegdje s jakim udarima. Jutro manje hladno od subotnjega, a poslijepodnevna temperatura bit će oko 17 °C.

Ujutro blagi "minusi" još po kotlinama Like, barem pri tlu, a drugdje u gorju temperatura viša, dok će na sjevernom Jadranu biti podjednaka kao u subotu. Danju uz sunčana razdoblja i slab do umjeren jugozapadnjak najviša temperatura bit će između 12 i 17 °C. U višim predjelima vjetar u drugom dijelu dana ponegdje jak.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije temperatura bez veće promjene, a ujutro u unutrašnjosti ponegdje slab mraz. Prevladavat će sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom, a vjetar uglavnom slab sjeverozapadni i zapadni.

Pretežno sunčano bit će i na jugu Hrvatske. Uz slab i umjeren sjeverozapadnjak more će biti malo do umjereno valovito. Poslijepodnevna temperatura oko ugodnih 16 °C."


Reci što misliš!