Događaji

vrijednost 1,6 milijuna kuna

Potpisan sporazum o provedbi rekonstrukcije luke Novalja - jug

Potpisan sporazum o provedbi rekonstrukcije luke Novalja - jug

Sporazum o partnerstvu u pripremi i provedbi projekta “Rekonstrukcija luke otvorene za javni promet Novalja - jug” između Lučke uprave Novalja i Grada Novalje potpisan je u Novalji.

Sporazum je podloga za daljnu lučko-infrastrukturnu ekspanziju ove hrvatske turističke Meke. Partnerskim sporazumom uređuju se međusobna prava i obveze sporazumnih strana u projektu pripreme i provedbe projekta u okviru Poziva za sufinanciranje unapređenje lučke infrastrukture u funkciji obalnog linijskog pomorskog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Ukupna vrijednost ovog sporazuma je 1.600.000 kuna koji se planira provoditi u okviru Poziva za sufinanciranje unaprjeđenja lučke infrastrukture u funkciji obalnog linijskog pomorskog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Sporazum su potpisali gradonačelnik Novalje Ante Dabo i ravnatelj Lučke Uprave Novalja Igor Vidas.

Ovim sporazumom Grad Novalja preuzima obvezu ugovaranja izrade te financiranja; dokumentacije za nadmetanje u postupku javne nabave za izradu projektne dokumentacije Glavnog projekta za rekonstrukciju i dogradnju luke otvorene za javni promet Novalja – luka Jug; projektnu dokumentacije Glavnog projekta za rekonstrukciju i dogradnju luke otvorene za javni promet Novalja – luka jug; projektnu dokumentacije Glavnog projekta izgradnje pristupne ceste i u konačnici pripremne radove.

Nakon čina potpisivanja iz Lučke uprave Novalja iskazana je  zahvalnost Ličko-senjskoj županiji i županu Darku Milinoviću na urgentnoj i svesrdnoj pomoći u dosadašnjim projektima. Zahvalnost je istaknuta i za predsjednika Županijske skupštine Marijana Kustića zbog zauzimanja za pozitivno rješavanje ove problematike i realizaciju predstojećih aktivnosti.

Nakon realizacije ovog sporazuma Grad Novalja će prema EU fondovima prijaviti projekt pristupne ceste u iznosu od 20 milijuna kuna, dok će Lučka uprava Novalja aplicirati projekt “Rekonstrukcija luke otvorene za javni promet Novalja - jug” vrijedan 60 milijuna kuna.


Reci što misliš!