Događaji

obavijest

Nova runda besplatnih pregleda dječjih autosjedalica na Višnjiku

Nova runda besplatnih pregleda dječjih autosjedalica na Višnjiku
Luka Stanzl/PIXSELL

U subotu, 22. veljače 2020. od 10:00 do 12:00 sati na parkiralištu Sjever Športskog centra Višnjik, udruga Roda organizira besplatan pregled dječjih autosjedalica.

Roditelji koji žele obaviti pregled dolazak neka najave na broj telefona 091 591 1548 i rezerviraju termin kako bismo na taj način izbjegli duža čekanja.

Pregled prvenstveno služi da bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju. Naime, autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru do 70%, a rizik ozbiljne ozljede za više od 90%, no samo ako se pravilno koriste.

Međutim, u Hrvatskoj se broj pravilno korištenih autosjedalica kreće od 10% do 20%, a to su brojke koje volonterke i volonteri udruge Roda ovakvim pregledima nastoje povećati.

Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji, Roda moli vozače koji dolaze na pregled da, ako je to moguće, sa sobom donesu upute proizvođača sjedalice te da svakako dovedu i svoje dijete.

Osim samog pregleda, Rodini savjetnici i savjetnice za autosjedalice roditeljima i ostalim vozačima/icama dijelit će savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica, te odgovarati na sva pitanja. 

Pozvane su i sve trudnice sa svojim partnerima, ako im treba savjet u odabiru prve autosjedalice.


Reci što misliš!