Događaji

istražitelji ušli u kb dubrava

USKOK istražuje Kujundžića

USKOK istražuje Kujundžića
Davor Javorovic/PIXSELL

Državno odvjetništvo, USKOK i policija pokrenuli su izvide vezane uz bivšeg ministra Milana Kujundžića te za KB Dubrava, u kojem je Kujundžić bio ravnatelj u dva mandata, javlja Jutarnji list.

Navode da su istražitelji bili i u KBC-u Sestre milosrdnice, gdje su tražili sve ugovore s tvrtkom Kujundžićeva susjeda.

Izvidi su započeli neposredno prije Kujundžićeve smjene, i to na osnovi medijskih napisa o njegovoj imovinskoj kartici odnosno o načinu stjecanja nekoliko nekretnina. Neslužbeno doznajemo da se najviše pozornosti pridaje kući na Markuševcu, u kojoj žive supružnici Kujundžić, zbog činjenice da su kuću kupili od tvrtke Zidni vrt, koja je bila u vlasništvu Tatjane Kujundžić.

Time se opet aktualizirala priča o toj tvrtki i navodima iz 2008. godine kad je KB Dubrava, dok je na čelu bio Kujundžić, imao ugovore sa zastupnikom Olympusa Nevenom Mrkšom. Naime, obitelj Mrkša bila je tada u susjedstvu obitelji Kujundžić, a Kujundžićeva i Mrkšina supruga u to vrijeme su i poslovno surađivale, upravo u biznisu s nekretninama. U to vrijeme govorilo se kako Kujundžić kao ravnatelj KB-a Dubrava upravo zbog tih prijateljsko-poslovnih odnosa daje milijunske ugovore Olympusu, što su obje strane demantirale.

Istražitelji navodno istražuju i firmu Smart Medical d.o.o. koju je Mrkša osnovao 2016., samo dva mjeseca nakon što je Kujundžiću započeo ministarski mandat. Mediji su otkrili kako je tijekom 2018. i 2019. iz proračuna Ministarstva zdravstva isplaćeno 4,7 milijuna kuna tvrtki Smart Medical d.o.o.

Djelatnici PNUSKOK-a su, piše Jutarnji, prošlog tjedna izuzimali dokumentaciju iz bolnica koje imaju ugovore sa Smart Medicalom. Među ostalim, istražitelji su bili i u KBC-u Sestre milosrdnice, gdje su zatražili sve ugovore koje je ta tvrtka potpisivala s tom bolnicom.

U tijeku je, doznaje se, prikupljanje dokumentacije i izvidi, nakon čega će se odlučiti ima li osnova za daljnja postupanja. U KB Dubrava već nekoliko dana dolaze službene osobe, odnosno policija po nalogu USKOK-a koja prikuplja dokumentaciju.


Reci što misliš!