Događaji

predstavljeni rezultati istraživanja

Gosti s kruzera najviše novca ostave u solani Nin

Gosti s kruzera najviše novca ostave u solani Nin
Dino Stanin/PIXSELL

Gosti s kruzera prosječno potroše 55 eura dnevno, a najviše novca ostave u Solani Nin - čak 248 eura - jedan je od najzvučnijih rezultata istraživanja kojeg su u Zadarskoj županiji predstavili s Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

Tragom te vijesti, pokušali smo doznati u čemu je tajna uspjeha, pa smo zatražili komentar u ninskoj Solani iz koje pak odbacuju takav zvučan zaključak.

" Čuli smo za tu vijest, no nemamo uvid u to istraživanje i kako su ti rezultati dobiveni, a iz Sveučilišta nas nisu kontaktirali - kazala nam je Sanja Stamenić Oštrić iz marketinga Solane Nin, koja naravno priželjkuje uvijek takve imućne goste :

Pa da zvuči jako dobro, mi zaista nemamo uvid u to istraživanje, ono što mi znamo je godišnja nekakva prosječna potrošnja je kod nas je u košarici sto kuna, a recimo s kruzera gosti u prosjeku potroše 25 eura, ali možda se dogodio slučaj da dođu imućniji gosti i da potroše i prosječnu plaću u Hrvatskoj, možda su eto imali uvid u takve goste za njihovo istraživanje i anketu..

Da, ne bi bilo zabune, Solana Nin itekako računa na prihode od turizma, uz već poznati muzej i kuću soli, za svaku sezonu obogaćuje se ponuda.

Mi uvijek kažemo da ne prodajemo sol, mi ustvari pričamo priču o soli, i zahvaljujući toj priči smo razvili preko 150 proizvoda sa soli, pa tako imamo i čokoladu sa soli, kekse sa soli, kozmetiku, to je nešto što oduševljava naše posjetitelje ..... kazala nam je Sanja Stamenić Oštrić koja je pohvalila i suradnju sa turističkim agencijama. 

 Spomenuto istraživanje, kako se navodi, provedeno je od srpnja do listopada prošle godine, a ispitanici su bili turisti s kruzera koji su stigli u zadarsku luku Gaženica. Izvještaj naslovljen - Kruzerski gosti najviše novca potroše u Solani Nin - je objavljen na službenim internet stranicama Zadarske županije. 


Reci što misliš!