Događaji

prognoza

Vrijeme kišno i oblačno, poslijepodne razvedravanje

Vrijeme kišno i oblačno, poslijepodne razvedravanje
Bojan Bogdanić

Pospanost, razdražljivost, neraspoloženje, smanjena koncentracija i radna učinkovitost, pojačana osjetljivost na bolove samo su neke od tegoba za koje se tijekom ovoga petka moglo "okriviti" južinu.

U petak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu još i poslijepodne biti povremene kiše, ali većinom manje nego tijekom noći i jutra. Nakon jugozapadnjaka zapuhat će sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Temperatura ujutro oko 5 °C, a poslijepodne od 10 do 12 °C.

I u središnjoj će Hrvatskoj biti relativno toplo, zbog ranijeg razvedravanja poslijepodne čak i toplije nego na istoku. Kiša uglavnom u noći i prijepodne, uz prolazno umjeren sjeverozapadnjak.

Nakon u noći jakog, pa i olujnog jugozapadnjaka, i na sjevernom će Jadranu zapuhati sjeverozapadni vjetar, do kraja dana i sve češća bura, na udare mjestimice također olujna. Mnogima će smetati i uglavnom noćna i jutarnja kiša, često i grmljavina, a nekima u gorju i malo snijega. Zbog oblaka će jutarnja temperatura biti viša nego u četvrtak, a rano razvedravanje pridonijet će i relativno toplom poslijepodnevu.

I u Dalmaciji najprije kiša i grmljavina, pa osobito poslijepodne razvedravanje, samo ponegdje još i pljuskovi. Promjenljiv i zamjetan, često i jak, bit će i vjetar - u početku jugo, pa kratkotrajno jugozapadni te sve češće sjeverozapadni, uz obalu i bura. Stoga će more biti umjereno valovito i valovito.

Podjednako valovito i vjetrovito i na jugu Hrvatske, uz čestu kišu i grmljavinu još i kasno poslijepodne. Temperatura zraka većinom od 11 do 15 °C.


Reci što misliš!