Događaji

Ekskluzivno za RTL Danas

Hrvatica evakuirana iz Wuhana otkrila kako izgleda dan u francuskoj karanteni

Četvero Hrvata koji su među 250 Europljana jučer evakuiranih iz žarišta epidemije koronavirusa, kineskog grada Wuhana, smješteni su na jug Francuske. U karanteni je i Margita Pauzin koja je za RTL Danas opisala je kako izgleda svakodnevica u izolaciji u vojnoj bazi kod Marseillea.

"Svih nas četvero Hrvata smo dobro, temperatura nam je savršena i svi se odlično osjećamo svi smo zdravi. Imamo jednu dvoranu gdje nas hrane, doručak, ručak, večera i stvarno svaka čast.

Zdravo nas hrane, paze na nas. Imamo svaki svoju sobu da nismo previše u kontaktu jedni s drugima. Imamo tu napokon i dio gdje se možemo i prošetati. Tu su ograde koje ne možemo proći, ali unutar ograda možemo i prošetati i uživati u suncu. Zbog toga smo jako sretni", kazala nam je Margita.

Temperaturu si, kaže, mjere dva puta dnevno, a prije jela obavezno idu liječnicima na kompletni pregled.

"Vadi se krv, pregledavaju sinusa, grlo, sve. I tako će svaki dan, tako da smo ovdje potpuno sigurni. Nakon karantene ćemo se vratiti doma potpuno zdravi i sigurni, što je bitno i za vas sve.

Napokon smo jako sretni i zadovoljni jer smo van Kine i ne možemo vjerovati da se to zbilja dogodilo dok još nije postalo preopasno i sad stvarno rastu brojke u Wuhanu i sve više se Kina zatvara tako da smo presretni", rekla je Margita.

RTL


Reci što misliš!