Događaji

tiskovna konferencija zakazana u 14.30

Pad vojnog helikoptera: U vojarnu u Zemuniku stižu ministar Krstičević, Šundov i Križanec

Pad vojnog helikoptera: U vojarnu u Zemuniku stižu ministar Krstičević, Šundov i Križanec
Pixsell

U vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku u ponedjeljak, 27. siječnja 2020. godine u 14,30 sati održat će se konferencija za medije povodom pada helikoptera Kiowa Warrior OH-58D.

Prema Zemuniku su se uputili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec.

Kod Zlarina se srušio vojni helikopter Kiowa Warrior Kod Zlarina se srušio vojni helikopter Kiowa Warrior - Akcija spašavanja je u tijeku

Podsjetimo, danas je u području otoka Zlarina i Zablaća tijekom leta došlo do pada helikoptera Kiowa Warrior OH-58D iz sastava 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva tijekom leta koji je započeo u 10,30 sati.

Poduzete su sve mjere i radnje u cilju pronalaska i spašavanja posade.

Iz Centra 112 su izvijestili da je vozilo hitne službe na putu prema mjestu nesreće, a još nemaju informacije ima li ozlijeđenih.

Operativno dežurstvo policije Policijske uprave u 11,06 sati primilo je dojavu da je između Zablaća i Zlarina u more pao helikopter. Odmah nakon dojave na mjesto nesreće poslana su dva broda Postaje pomorske policije uz policijske službenike ostalih policijskih postaja, a o tom su obaviještene i Lučka kapetanija, Hitna služba, vatrogasci i sve druge mjerodavne službe, izvijestila je šibenska policija.

U akciji spašavanja trenutačno sudjeluje jedan helikopter i tri broda -   Službe traganja i spašavanja na moru (SAR), policijski i vatrogasni. Na terenu je i vojska.


Reci što misliš!