Događaji

s tri koreografije

Plesna udruga "Gesta" sudjeluje na susretu plesnih ansambala u Velikoj Gorici

Plesna udruga
Ž. Karavida

Plesna udruga Gesta sutra, 09. studenog putuje na susrete plesnih ansambala u Veliku Goricu. Nakon odabira radova u programu 30.susreta Gestice su počašćene sudjelovanjem sa čak tri svoje plesne koreografije koje su premijerno izvele u lipnju u sklopu produkcije Naravno da more!

Na susretima će sudjelovati 20 plesnih ansambala iz Hrvatske te gosti iz Slovenije. Sveukupno 450 sudionika. Susreti će imati i dodatan program u vidu nastupa ansambala na otvorenom,prigodne izložbe i plesne radionice.

Susreti se održavaju i subotu i nedjelju,a započeti će oba dana u 18:30 u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica.

Susrete će pratiti tročlano povjerenstvo u sastavu:-Melita Spahić,Branko Banković i Jasminka Petek Krapljan te će dodjeliti nagrade za najbolju koreografiju,najbolju izvedbu i najbolji kostim.

Prije dvije godine Gestice su na susretima dobile nagradu zbog koje su bile plesnom festivalu Živa u Ljubljani kao nagradno putovanje Hrvatskog sabora kulture i Ministarstva kulture.

Bez obzira na ovogodišnji ishod sretne smo da smo dio ovako velike plesne manifestacije u sklopu koje svi zajedno promičemo plesnu i izvedbenu umjetnost.

Gestice uz putovanja i brojne nastupe vrijedno rade na novoj produkciji i najavljuju skoru dramsko-plesnu predstavu u Hnk-a Zadar zakazanu za 23.12. 2019 u 18h.

 


Reci što misliš!