Događaji

učenici ebtš

Eko-fest: Briga za okoliš i održivi razvoj naš su prioritet

Eko-fest: Briga za okoliš i održivi razvoj naš su prioritet

Marljivi i kreativni učenici Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar pod vodstvom profesorica Ljubice Predovan i Katje Vladičić pripremili su i održali ovog petka , 8. studenoga, prvi školski Eko-fest.

Cilj ovog projekta je aktivnije promicati ideje održivosti i zdravog života te jačati svijest učenika o nužnosti osobnog angažmana u borbi s klimatskim promjenama. Bilo je tu svega, zdravih kolača, recikliranih rukotvorina, oslikanih platnenih vrećica, a vrhunac je bila modna revija koju su nosile učenice i profesorice.

Većinu predmeta izradila je likovna radionica Pinel. Modelima maštovitih naziva “plastična rapsodija u žutom” ili “reciklažna čarolija papira” oduševili su sve prisutne. U suknji od novinskog papira prošetala je i ravnateljica Zdenka Sršen-Juričević.

Učenici su organizirali prodaju kolača i lutriju čiji će prihod biti usmjeren na uređenje školskog dvorišta u mediteranskom stilu i pokretanje projekta učeničkog vrta. Priča tu ne staje, već ovog mjeseca škola se uključuje u u akciju pošumljavanja opožarenih dijelova Dalmacije Boranka, a sa sadnjom stabala nastavlja se i u proljeće. Eko-festom poslana je jasna poruka: briga za okoliš i održivi razvoj naš su prioritet.


Reci što misliš!