Događaji

potvrđeno

Zadarski sudac Marijan Bitanga među 11-ero odabranih sudaca Visokog kaznenog suda

Zadarski sudac Marijan Bitanga među 11-ero odabranih sudaca Visokog kaznenog suda

Državno sudbeno vijeće je na sjednicama u četvrtak i petak potvrdilo 11 imena sudaca koji ulaze u novoformirani Visoki kazneni sud, koji će biti pozicioniran između županijskih sudova i Vrhovnog suda

Za suce Visokog kaznenog suda Republike Hrvatske imenuju se mr.sc. Marijan Bitanga, Ivan Turudić, Tanja Pavelin, Sanja Katušić-Jergović, mr.sc. Ljiljana Stipišić, dr.sc. Lana Pető Kujundžić, Snježana Hrupek-Šabijan, Željko Horvatović, Tomislav Juriša, Marija Balenović i Sanda Janković, objavilo je Državno sudbeno vijeće. 

Visoki kazneni sud s radom počinje u siječnju 2020. i bit će pozicioniran između županijskih sudova i Vrhovnog suda, a rješavat će u drugom stupnju žalbe na odluke županijskih sudova.  Mediji su ranije objavili kako će novi sud bit će smješten u potkrovlju Županijskog suda u Zagrebu smještenog na Zrinjevcu, prekoputa Vrhovnog suda.

Dosadašnji predmeti izabranih sudaca bit će raspoređeni novim sucima, a postupci koje su oni vodili, zbog izmjene predsjednika vijeća te vjerojatno i cijelog vijeća, trebali bi početi iz početka, piše Večernji list. 


Reci što misliš!