Događaji

ipak idu u istražni zatvor

Županijski sud donio odluku o osumnjičenima za višestruko silovanje maloljetnice

Županijski sud u Zadru donio je odluku o istražnom zatvoru za petoricu maloljetnika osumnjičenih za silovanje maloljetnice kod Zadra.

Dvojica od petorice mladića osumnjičenih da su silovali maloljetnu djevojku u četvrtak oko 18 sati privedeni su u istražni zatvor u Zadru.

Prvo privođenje u zgradu u kojoj su sud i policijska postaja u centru Poluotoka bilo je nešto prije 18 sati kad su prvog mladića dovezli u pritvor. Policijski automobil kojim su ga dovezli imao je zatamnjena stakla i ušao je u zgradu. Drugog mladića su dovezli dvadesetak minuta kasnije.

Hrvoje Visković, sudac i glasnogovornik Županijskog suda u Zadru ranije je poslao priopćenje u kojem je naveo da je Izvanraspravno vijeće toga suda danas nakon zaprimanja žalbi stranaka, donijelo odluku u vezi s istražnim zatvorom te da je odluka napisana i otpremljena strankama. U popodnevnom priopćenju nije bilo navedeno o kakvoj se odluci radi.  

Glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin  izjavila je večeras da je zadarska policija zaprimila od suda rješenje o privođenju i da kao i inače postupaju po tom rješenju.

Petorica mladića istražnom su sucu Ivanu Markoviću privedena prošli petak, 11. listopada. On ih je tada pustio da se brane sa slobode.

Sudac Marković je zbog navodnih prijetnji zatražio zaštitu policije te otvorio bolovanje.

Budući da je on sudac i u slučaju oca s Paga koji je svoje četvero djece bacio kroz prozor, i to je suđenje odgođeno i ne zna se kada će početi. (hina)

RANIJE

"S obzirom na veliki interes vezan za kazneni postupak koji se vodi protiv petorice osumnjičenika zbog kaznenog djela silovanja maloljetnice, obavještavam Vas kako je danas 17. listopada 2019. godine izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru, a nakon zaprimanja žalbi stranaka, donijelo odluku u toj pravnoj stvari, vezano za istražni zatvor. Odluka je napisana i otpremljena strankama", priopćio je Županijski sud u Zadru.

Studenti i građani prosvjedovali su u srijedu navečer pred zadarskim Županijskim sudom zbog nedavne odluke suca istrage Ivana Markovića da se petorica mladića osumnjičenih za silovanje maloljetnice puste na slobodu uz mjere opreza.

"Pravda za djevojčice", naziv je prosvjeda koji je najavljen za subotu 19. listopada u 10 sati na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava, u znak podrške svim žrtvama seksualnog nasilja koje od sustava ne dobivaju adekvatnu zaštitu.

Osim u Zagrebu, mirni prosvjedi za subotu su najavljeni i u Zadru, Splitu, Rijeci te Puli i Osijeku. 


Reci što misliš!