Događaji

subota, 26. listopada

Banak "na Sfingi": Kao prvo, zasadi drvo!

Banak

26. listopada odžrat će se još jedan popularni "Banak" i to u parku kod Sfinge, pod geslom Kao prvo, zasadi drvo! Početak je u 13 sati.

BANAK NA SFINGI dio je cjelodnevnog događaja posvećenog stablima i okolišu „Kao prvo, zasadi drvo!“ kojega organiziraju ljudi iz različitih udruga i inicijativa. Od Dikla, preko Sfinge, idemo do poluotoka prateći sljedeći raspored:

AKCIJA ČIŠĆENJA OTPADA IZ ŠUME KOD DIKLA
>
>> 10 - 13 h <<<

Akciju organizira udruga "Eko-Zadar" kao završni događaj kampanje „Svim´ na Zemlji, daruj drvce!“ u suradnji s Čistoćom Zadar d.o.o., Mjesnim odborom Diklo, udrugom Eko Zrmanja, udrugom mladih Tamaris, udrugom Nada i udrugom Porat.

BANAK NA SFINGI
>> 13 - 18 h <<<

Druženje u parku kod Sfinge uz hranu, piće i radionice za djecu i odrasle u organizaciji inicijative Mišancija u suradnji s Udrugom mladih Ahimsa, udrugom Šigureca, udrugom Pozitiva Senior i grupom SOL.zd.

Klimatski kviz i razgovor o stablima i zelenilu Zadra u Knjigozemskoj
>>> 20 - 23 h <<<

Ekipa iz Zelene akcije iz Zagreba održat će kviz o klimatskim promjenama nakon kojega slijedi razgovor o stablima i zelenilu grada Zadru s Mirnom Petricioli, autoricom monografije „Zadarski vrtovi i perivoji“ Knjigozemska

...................................................................................................................

Dio programa Banka bit će financiran sredstvima iz projekta "MREŽE SOLIDARNOSTI ZD" neformalne grupe mladih SOL.zd, koji je sufinanciran sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije.


Reci što misliš!