Događaji

Plenković: Ulažemo maksimalan napor kako bi se doznala sudbina pomorca Miškića

Plenković: Ulažemo maksimalan napor kako bi se doznala sudbina pomorca Miškića
Patrik Maček/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je rekao da Vlada ulaže maksimalan napor kako bi se dobile bilo kakve nove korisne informacije o sudbini pomorca Dine Miškića, nakon potonuća tegljača "Bourbon Rhode" u Atlantskom oceanu, 26. rujna.

"Činimo sve napore koje možemo kako bismo dobili bilo kakve nove informacije u vezi sa sudbinom gospodina Dine Miškića, a u kontaktu smo i s njegovom obitelji", rekao je premijer na kraju sjednice Vlade.

Izvijestio je da je Vlada i cijela diplomatska služba cijelo vrijeme u kontaktu s francuskim vlastima kojima su, nakon što ih je Vlada dobila od Europske agencije za pomorsku sigurnost, proslijeđene satelitske snimke Atlantskog oceana upravo u dijelu gdje se nesreća dogodila. Pretražuje se, dodao je premijer, područje koje je dva puta veće od površine Hrvatske.

"U svakom slučaju, angažman je maksimalan i konstantan i radit ćemo to dok god ne dobijemo bilo kakve informacije koje bi mogle biti korisne", zaključio je.

Potraga za nestalim pomorcima s tegljača "Bourbon Rhode", koji je potonuo 26. rujna u Atlantiku 2000 kilometara od francuskog otoka Martiniquea, nastavljena je nakon što je u noći na utorak u oceanu primjećena ispaljena signalna raketa, pa su u potragu poslani brod francuske brodarske kompanije "Bourbon Offshore" te zrakoplov opremljen specijalnim instrumentima za pretraživanje mora.

Dosadašnja potraga, reducirana u petak nakon tjedan dana traganja, rezultirala je pronalaskom trojice preživjelih i tijela četvorice poginulih pomoraca. Na brodu ih je bilo ukupno 14, uključujući i hrvatskog kapetana Dinu Miškića koji nije pronađen.


Reci što misliš!