Događaji

oko ponoći bi trebao doći u zonu

Offshore Supplier "Alp Striker" najbliži lokaciji na kojoj je uočena splav

Još ima nade u pronalazak nestalog hrvatskog kapetana Dina Miškića i njegove posade koji su nestali 26. rujna u potonuću broda Bourbon Rhode u Atlantiku.

Tijekom srijede je na satelitskoj snimci uočeno nešto što bi mogla biti splav s nestalim mornarima i svi spasilački brodovi plove prema toj lokaciji koja se nalazi 60 milja sjeverno od mjesta potonuća broda.

Prema informacijama iz Sindikata pomoraca, oko ponoći po našem vremenu brodovi će stići na tu lokaciju. Od Dinovih prijatelja RTL doznaje da bi brod Alp Striker prvi trebao stići do tamo.

Ima nade za sedmoricu pomoraca među kojima je i naš kapetan Dino Miškić. Spasilački brod, inače Offshore Suppliy bbrod Alp Striker i još pet brodova koji su se našli u blizini - na putu su do mjesta gdje je u srijedu uočeno nešto što bi mogla biti splav. 

"Uz njih tu je uključeno nekoliko brodova koje je Bourbon angažirao i prije, plus avioni. Uključeni su i brodovi koji su u tom sektoru na plovnom putu", rekao je pomoćnik glavnog tajnika Sindikata pomoraca Hrvatske Vladimir Svalina

Provjereni izvori iz Sindikata pomoraca kažu da je oko 65 nautičkih milja od mjesta potonuća uočen neidentificirani objekt širine 7 metara - za upućene, to može biti samo splav. Dobra je vijest i što je udaljenost od mjesta havarije i objekta uočenog na satelitskim snimkama relativno mala - kao udaljenost od Šibenika do Paga.

"Svima nam je srce na jednome mjestu"

"Svima nam je srce na jednome mjestu, svima nam je srce na stolu, cijeli dan gledamo u televizor i mobitele, gdje su brodovi, kada će se tko javiti", rekao je Dinov prijatelj Sebastijan. 

A proteklih dana javljali su im se svi, od francuskih i ukrajinskih diplomata pa sve do Vlade i premijera Plenkovića. "Očekujemo da se brodovi koji su u blizini što prije upute prema točkama gdje je identificirano da su određeni predmeti u oceanu", kazao je Plenković. 

Splav koja je možda spasila život hrvatskom pomorcu otvara se za manje od minute, a na njoj se nalaze signalne rakete, prva pomoć, hrana i voda. Svi se nadaju da su na ovakvoj splavi i Dino i njegovi mornari. U Šibeniku s nestrpljenjem očekuju nove vijesti s Atlantika.

"Tražimo Dina i to je to. A njegova je posada s njim", rekao je Sebastijan. 


Reci što misliš!