Događaji

i dalje postoji vjera u pronalazak

Le Parisien: Uočena moguća signalna raketa u Atlantiku

Le Parisien: Uočena moguća signalna raketa u Atlantiku
Twitter/marine nationale

Prefektura Martiniquea u ponedjeljak je izvijestila da je uočena "moguća signalna raketa" u noći na ponedjeljak u blizini područja potrage za potonulim brodom Borubon Rhode koji je potonuo u Atlantiku krajem rujna, prenosi Le Parisien.

U noći na ponedjeljak  "brod Alp Striker, koji je unajmila Bourbon grupacija, na putu prema području potrage izvijestio je da su dvojica promatrača na mostu uočila bijele i crvene signale u trajanju od 20 sekundi koje su protumačili kao moguće signale poziva u pomoć", navela je prefektura.

"Područje u kojem je uočen signal u  skladu je s pretpostavkama o mogućoj lokaciji povezanoj s potonulim Bourbon Rhodeom", dodaje su u priopćenju prefekture no  "potraga koju je poduzeo Alp Striker [...] za sada nije dala rezultata".

Regionalni centar za spašavanje "odmah je zatražio od tri trgovačka broda da skrenu s kursa i odu u to područje do kojeg će doći u utorak".  Centar je također zatražio od svakog broda u tom području dodatnu budnost.

"U utorak ujurtro Hercules C-130 američke obalne straže preletjet će to područje", navela je prefektura.

U petak je prefektura objavila da je smanjila opseg potrage pokrenute nakon potonuća broda 26. rujna. Od 14 članova posade tri su spašena, četiri su tijela izvučena iz vode a sedam se vodi kao nestalo.

Uz hrvatskog kapetana Dine Miškića na brodu su bili ukrajinski, te po jedan ruski, južnoafrički i filipinski član posade.

Osim hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij također je od francuskog predsjednika Emmanuela Macrona zatražio da ne odustane od potrage, navodi Le Parisien.


Reci što misliš!