Događaji

od 4. do 12. listopada

Park prirode Vransko jezero priprema bogat program povodom 20. rođendana

Park prirode Vransko jezero priprema bogat program povodom 20. rođendana
PP Vransko jezero

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero će kroz mjesec listopad organizirati niz aktivnosti za posjetitelje i za lokalne osnovne škole kako bi proslavila jubilarni 20. rođendan Parka (4. listopada), a ujedno i obilježila Europski dan promatranja ptica (5. i 6. listopada) te Svjetski dan ptica selica (12. listopada).

Tim povodom, u nedjelju, 6. listopada, svim posjetiteljima bit će omogućen besplatan ulaz u Park te besplatno korištenje adrenalinskog parka od 14:00 – 18:00 sati.

U jutarnjem i popodnevnom terminu bit će organiziran obilazak drvene poučne staze u Ornitološkom rezervatu uz stručno vodstvo i promatranje ptica dalekozorima i durbinom. Na taj način posjetitelji će imati priliku upoznati prirodne vrijednosti parka, a oni avanturističkog duha mogu okušati svoju spretnost na elementima adrenalinskog parka koji se nalazi nadomak info centra Crkvine u šumi pinija.

Istoga dana, 6. listopada, Javna ustanova obilježit će dan Parka zajedno s BBK Pakoštane koji organizira 5. rođendansku biciklijadu tako da će  svi sudionici posjetiti i Ornitološki rezervat te će se imati priliku priključiti promatranju ptica, a za one spremne za još malo avanture bit će otvoren adrenalinski park.

Na info centru Crkvine u Ornitološkom rezervatu posjetitelji mogu unajmiti dalekozor i električne bicikle, a od ostalih lokacija u Parku nezaobilazni su vidikovac Kamenjak odakle se pruža najljepši pogled na cijelo jezero, more, bogati arhipelag i lučica Prosika gdje se može aktivno provesti vikend u Parku te unajmiti kajak i bicikl.

Od aktivnosti koje će Javna ustanova provoditi kroz listopad u suradnji s lokalnim školama je izrada kućica za ptice, a za niže razrede osnovnih škola održat će se mala škola prstenovanja te promatranje ptica na drvenoj poučnoj stazi.

Također, povodom dana Parka, u sklopu EuroNatur projekta i u suradnji s udrugom Biom, za četvrte razrede lokalnih osnovnih škola, održat će se edukacija o travnjacima na području poplavnih livada u Ornitološkom rezervatu.

Na sam dan Parka, 4. listopada, svi djelatnici Parka prirode provest će aktivno i bojat će drvenu poučnu stazu u Ornitološkom rezervatu.

Obilazak drvene poučne staze uz stručno vodstvo započet će kod info centra Crkvine, u nedjelju 06. listopada u dva termina, prvi s početkom u 10:00, a drugi s početkom u 16:00 sati. Trajanje programa je od 45 minuta do 1 sat.

Zbog ograničenog broja sudionika molimo zainteresirane da svoj dolazak potvrde najkasnije do petka, 04. listopada do 12:00 sati na e-mail: strucna.sluzba@pp-vransko-jezero.hr ili broj telefona 023/383 181.


Reci što misliš!