Događaji

subota, 12. listopada

Mladi Zadarske nadbiskupije hodočaste u Nin

Mladi Zadarske nadbiskupije hodočaste u Nin
Screenshot

Hodočašće mladih Zadarske nadbiskupije u Nin održava se u subotu 12. listopada. Put od 20 km pješice prolazi mjestima Zadar - Diklo - Petrčane - Nin.

Srednjoškolci, studenti, radnička mladež i drugi koji to žele, okupit će se u 9,00 sati na molitvi u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća na Puntamici u Zadru. Tijekom hodočašća sudionici će se zaustaviti u župnoj crkvi Gospe od Ružarija u Diklu. U župnoj crkvi sv. Ivana i Pavla u Petrčanima je prigoda za ispovijed, euharistijsko klanjanje i osvježenje ispred crkve. 

Dolazak u Nin predviđen je između 15,00 i 16,00 sati. Misno slavlje u župnoj crkvi sv. Anselma u Ninu predvodi fra Jurica Galić, župni vikar župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja na zadarskoj Relji.   

Nakon mise, u Ninu će sudionici blagovati u dvorani župe, a za povratak u Zadar osiguran je autobusni prijevoz. 

Događaj organizira Povjerenstvo za pastoral mladih Zadarske nadbiskupije s predstojnikom don Zvonimirom Mikulićem koji poručuje da je hodočašće izvrstan oblik pobožnosti i prilika za jačanje vjere i zajedništva. To hodočašće organizira se kao znak zajedničkog hoda u vjeri za blagoslov na početku nove školske i akademske godine i u mjesecu listopadu koji je na osobit način posvećen Gospi. Gospa od Zečeva štuje se u Ninu koje je središnje marijansko svetište Zadarske nadbiskupije i jedno od najstarijih Gospinih svetišta u Hrvatskoj.


Reci što misliš!