Događaji

radovi koštali 105 tisuća kuna

Otvoreno novouređeno školsko igralište u Bruškoj

Otvoreno novouređeno školsko igralište u Bruškoj

Zamjenik župana Šime Vicković u pratnji pročelnika Željka Ivkovića i pomoćnice pročelnika Renate Vuksan posjetili su u ponedjeljak Područnu školu u Bruškoj gdje je simbolično, prvoga dana školske godine, otvoreno novouređeno školsko igralište.

Izaslanstvo županije dočekali su gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić i ravnatelj Osnovne škole Benkovac Tonči Kuman, djelatnici područne škole te učenici i njihovi roditelji.

Ispred ove područne škole na proljeće ove godine dovršeni su građevinsko- obrtnički radovi na asfaltiranju sportskog igrališta ukupne vrijednosti 105.697,25 kn, pa su učenici dobili još jedan novi i kvalitetno uređeni prostor. Derutno školsko igralište Osnovne škole  Benkovac, Područne škole Bruška, prvi puta je asfaltirano prije čak 34 godine, davne 1985., a igralište su asfaltirale Ceste Zadarske županije.

Zadarska županija je školi darovala sportsku opremu, knjige, stol za stolni tenis i strunjače koji će doprinijeti još boljem boravku učenika u ovoj školi. U novu školsku godinu u PŠ Bruška krenulo je 3 prvašića, pa školu sada pohađa ukupno 8 učenika.

"Svako dijete u našoj županiji mora imati iste uvijete školovanja, bilo da školi pohađa jedan ili puno više učenika. Nama je u Zadarskoj županiji  školstvo prioritet i uz zdravstvo najviše sredstava ulažemo  upravo u obrazovanje. Nema veće sreće nego kada kod djece vidite osmijeh i zadovoljstvo onime što ih okružuje", rekao je zamjenik župana Šime Vicković i učenicima iz Bruške i Medviđe poželio puno uspjeha u novoj školskoj godini.

Podsjetimo, ove godine u osnovnim školama kojima je osnivač Zadarska županija upisano je 62 prvašića više nego prošle godine, najviše u Bibinjama (+19), Poličniku (+18) , Biogradu na moru (+17) i Benkovcu (+16).


Reci što misliš!