Događaji

vrijeme danas

Prevladavat će sunčano vrijeme uz prolazno umjerenu naoblaku

Prevladavat će sunčano vrijeme uz prolazno umjerenu naoblaku
Bojan Bogdanić

Nakon razdoblja promjenljivijeg i kišovitijeg vremena, tijekom kojeg je kojegdje bilo i obilne kiše, sljedećih će dana biti stabilnije, sunčanije i danju toplije. No, jutra će biti svježija od prošlih...

U utorak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti djelomice sunčanu, povremeno uz umjerenu naoblaku, ali bez kiše. Ujutro je ponegdje moguća magla, najvjerojatnije uz Savu i Dravu. Vjetar većinom slab istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 10 do 13, a dnevna od 22 do 25 °C.

U središnjoj će Hrvatskoj nakon svježeg i mjestimice maglovitog jutra, danju biti većinom sunčano te malo toplije nego u ponedjeljak, uz uglavnom slab vjetar.

Stabilno će biti i u gorskim predjelima pa će jutarnja magla biti česta pojava, a jutro će biti i prohladno. Danju će na sjevernom Jadranu prevladavati sunčano dok u gorju može ponegdje biti slabog razvoja oblaka, ali bez kiše. Vjetar će biti slab, tek će prema kraju dana uz obalu sjevernog Jadrana zapuhati mjestimice umjerena bura. Jutarnja temperatura u gorju i unutrašnjosti Istre od 6 do 11 °C, uz more od 14 do 17 °C, a dnevna od 17 do 23 °C u gorju, te većinom 25 ili 26 °C na sjevernom Jadranu.

U Dalmaciji će prevladavati sunčano, u unutrašnjosti uz prolazno umjerenu naoblaku. Vjetar većinom slab sjeverozapadni i zapadni, navečer uz obalu bura. Jutro će u unutrašnjosti Dalmacije biti svježije nego u ponedjeljak, a danju posvuda malo toplije.

Podjednako i na jugu Hrvatske, gdje će uz većinom sunčano vrijeme i slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar jutarnja temperatura biti od 17 do 20 °C, a dnevna uglavnom 27 ili 28 °C.


Reci što misliš!