Događaji

nešto sasvim novo

U Zadru se otvara škola mentalne aritmetike

U Zadru se otvara škola mentalne aritmetike

U Ulici Admirala Jakova Šubića od Cezana 44/A u Zadru od jeseni starta škola mentalne aritmetike „Malac genijalac“ namijenjena djeci od 4 do 12 godina. Malac genijalac radi po licenciranom programu koji je jedinstven širom svijeta.

Mentalna aritmetika tradicionalna je istočnjačka disciplina koja je, kao popularan i moderan edukacijski model razvoja kognitivnih sposobnosti djece, sve više prisutna i na Zapadu. 

Nastala je kao rezultat dugogodišnjeg rada psihologa, pedagoga i drugih stručnjaka iz područja edukacije i obrazovanja, a temelji se na upotrebi drevne računaljke abakus, čijom se vizualizacijom postiže izvanredno brzo računanje. Znanstvena istraživanja dokazala su da mentalno računanje predstavlja najbolji trening za mozak. Osnivačica zadarske škole je magistra matematike Jelena Pelajić. 

"Drago mi je što su Zadrani prepoznali kvalitetu škole Mentalne aritmetike te u prvim danima upisa popunili više od 80% kapaciteta", govori nam Jelena Pelajić.

U jednoj grupi nalazit će se maksimalno 12 polaznika i što omogućuje intenzivan rad učitelja individualno sa svakim učenikom što pridonosi kvalitetnijem radu i boljem uspjehu svakog djeteta.  Nastava se održava jednom tjedno, po tri školska sata, odnosno 12 sati mjesečno. Ovisno o individualnim potrebama djeteta dostiže se i do 20 sati mjesečno, koji se ne naplaćuju dodatno.

"Satovi su osmišljeni tako da djeca kroz zabavu i igru, na kreativan način uče sadržaje programa, a naš tim je u potpunosti educiran za rad s djecom. Zadarski tim čine Ana Pelajić Tomasović, magistra edukacije likovne umjetnosti, magistra pedagogije i sociologije, Petra Rončević te magistra primarnog obrazovanja, Katarina Mićanović", nastavlja Pelajić.

Bitno je istaknuti kako Malac genijalac nije samo dobar matematičar, djeca kroz program razviju još niz sposobnosti, kao što su: izuzetna koncentracija i pažnja, odlično pamćenje, razvijeni refleksi, fotografsko pamćenje, analitičko i logičko razmišljanje, razvijene mentalne sposobnosti i povećanje inteligencije, povećana kreativnost, poboljšana mašta i sposobnost vizualizacije.

elimo obavijestiti naše roditelje i prijatelje Malca genijalca da predbilježe svoje dijete za upis jer je broj mjesta ograničen, a sljedeći tjedan održavat će se i besplatne radionice za svu predbilježenu djecu, kao i sve zainteresirane. Svi zainteresirani mogu se javiti na broj mobitela 99 46 81 333 te na email zadar@malacgenijalac.hr", zaključuje Pelajić.


Reci što misliš!