Događaji

sve za nekoliko lajkova

Partijaneri ometali vatrogasce kako bi mobitelima snimili požar na Zrću

Požar koji je noćas oko jedan sat buknuo na plaži Zrće na Pagu stavljen je pod kontrolu. Vatra je planula u šumi iza jednog kluba. Nitko nije ozlijeđen. Novalja i partijanersko odredište Zrće vraćaju se u normalu.

Neslužbeno se doznaje kako je uzrok požara ljudski faktor odnosno bačeni opušak blizu mjesta Caska. Još ima malo izdimljavanja pa će vatrpogasci ostati na terenu cijelu noć, a ovisno o situaciji možda i cijeli sutrašnji dan.

Dogradonačelnik grada Novalje Marijan Šuljić rekao je kako nije bilo ugodno noćas kad su se vidjele scene požara.

"Bura je otežavala gašenje i dosta je izgledalo jako loše. Iznimno smo zahvalni vatrogascima. U jednom trenutku požar se približio trafostanici, ali i to su uspjeli spriječiti", dodao je.

Načelnik stožera Civilne zaštite grada Novalje Ivica Supić rekao je kako nije bilo nekih veći problema tijekom evakuacije ljudi.

"Postojala je jedna grupa ljudi, posjetitelja festivala, koji nisu shvaćali opasnost. Također neki znatiželjnici  su svojim mobitelima htjeli snimiti požar pa su ulazili u prostor gdje nisu smjeli i s njima smo ponekad imali problema tijekom gašenja", rekao je načelnik stožara Civilne zaštite grada Novalje Ivica Supić.


Reci što misliš!